Відомий український дипломат, ексміністр закордонних справ, Володимир Огризко вже не раз робив реальні політичні прогнози, які справджувалися. Ось що він думає про майбутнє російської імперії:
“Колоніям” у країні-агресорці РФ достатньо буде відчути, що Москва послабила віжки, і вони можуть відправитися у вільне плавання”.

Коли Росія почне розпадатися, ніхто не зможе зупинити цей процес, зазначає дипломат у мережі.
Росія може почати розпадатися, коли окремі її частини почнуть відчувати, що центр у Москві припиняє реально керувати ними.

Тоді вони можуть почати поступово відколюватися, і на Росію чекатиме парад суверенітетів, – вважає керівник Центру досліджень Росії, ексміністр закордонних справ України.

“Не тільки республіки, але й території почнуть відділятися. Тому що там живе переважно більшість так званого російськомовного населення. І щойно усі ці національні утворення відчують, що московський центр припиняє реально керувати ними, і цей зв’язок між Москвою як метрополією та її колоніями у РФ слабшатиме, тоді ми можемо очікувати, що парад суверенітетів на внутрішньоросійському рівні завершиться тим, що якісь частини теперішньої Російської імперії від неї відваляться”, – зазначає Огризко.

При цьому зупинити процес розпаду Росії після того, як він стартує, уже нікому не вдасться, вважає дипломат.

“Далі ними керувати буде вже практично неможливо, тому якщо цей процес і розпочнеться із чогось маленького, то, можливо, зупинити його вже не вдасться нікому”, – каже він.

Раніше Огризко зазначав, що той режим, який зараз існує у країні-агресорці Росії, не піде ні на які поступки у війні проти України. Тому домовлятися з нинішньою російською верхівкою влади не має сенсу. Вона на не виконала жодної своєї обіцянки. Навіть тих, які давала в рамках міжнародних угод. Так само зараз лукавить із Різдв”яним перемир”ям, чи припиненням вогню. Ім потрібна пауза для перегрупування своїх військ заради подальшої агресії. За словами дипломата, для закінчення війни потрібно тиснути на оточення Путіна.

Військові аналітики звертають увагу на те, що російський диктатор Володимир Путін болісно переносить поразки своєї окупаційної армії в Україні, проте відступити уже не може. Програш на фронті означає для глави Кремля падіння його режиму. Тому він продовжуватиме війну будь-якою ціною, не рахуючи кількість загиблих та затрачених на цю безпричинну бійню колосальних ресурсів.

Василь Головко