Коли очікувати нового наступу рашистів?

Путін хоче мобілізувати ще півмільйона росіян для нового повномасштабного наступу на багатьох ділянках лінії фронту: в ГУР розкрили план Кремля

Російський диктатор Володимир Путін не збирається припиняти кровопролитну війну проти України. Про це свідчить те, що Росія збирається мобілізувати ще 500 тисяч військовозобов’язаних у січні на додаток до 300 тисяч, які були призвані у жовтні.

Як зазначив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький, Росії знадобиться приблизно два місяці, щоб сформувати військові формування, і будь-який успіх Росії на полі бою залежатиме від того, наскільки добре оснащені та навчені росіяни.

За його словами, багато чого також залежатиме від продовження поставок в Україну західних боєприпасів і зброї для оснащення нових резервних підрозділів, які готує Україна.

“Якщо Росія цього разу програє, тоді Путін зазнає краху”, – сказав Скібіцький.

Представник ГУР підкреслив, що за очікуваннями України, остання хвиля мобілізації в Росії буде оголошена 15 січня, після зимових свят.

“Ми очікуємо, що вони будуть вести наступ у Донецькій та Харківській областях, а також, можливо, у Запорізькій, але оборонятимуться в Херсонській області та в Криму. Це кількість людей, які їм знадобляться для такого завдання”, – резюмував представник української розвідки.

Сергій Бойчук