Як ми уже повідомляли, французький суд прийняв рішення випустити ексдепутата ВР Жеваго під заставу в 1 мільйон євро. Підозрюваного у фінансових махінаціях українського олігарха напередодні затримали на дорогому гірськолижному курорті Куршавель.

В офісі генпрокурора України відреагували на це рішення суду і стверджують, що французьким колегам надано усі необхідні документи для екстрадиції Жеваго.

Генеральний прокурор України Андрій Костін вважає, що французькі правоохоронці забезпечать участь екс-народного депутата України Костянтина Жеваго, підозрюваного у розтраті коштів банку “Фінанси і кредит”, у наступному судовому засіданні.

Зокрема, також зазначається, що 5 січня французький суд ухвалив рішення про взяття затриманого 27 грудня 2022 року у Франції колишнього народного депутата України під судовий нагляд. Суд визначив заставу у розмірі 1 млн євро й обов’язки, які будуть покладені на особу у разі її сплати. Цей перелік зобов’язань включає, зокрема, необхідність здати паспорти, не залишати територію метрополії, тричі на тиждень з’являтися до поліції.

Також наголошується, що Офіс генерального прокурора надав французьким колегам усі необхідні документи для екстрадиції колишнього народного депутата до України для притягнення до кримінальної відповідальності. При цьому зазначається, що органи правопорядку двох країн продовжують тісну співпрацю для успішного вирішення цього питання.

Вадим Снігур