Під час проведення санкціонованого обшуку за двома адресами фігурантів кримінальної справи у Могилеві-Подільському правоохоронці виявили велику кількість сигарет без марок акцизного податку України. Про це повідомили у Могилів-Подільському прикордонному загоні.

«Спільною міжвідомчою групою у складі оперативних співробітників Держприкордонслужби, слідчих Національної поліції, за процесуального керівництва Могилів-Подільської окружної прокуратури в рамках кримінального провадження було викрито місце накопичення тютюнових виробів.

Загалом у підсобному приміщенні, де зберігали контрафактну продукцію, було виявлено 6 500 пачок сигарет різних марок. Орієнтовна вартість вилученого товару склала близько 300 тис. грн. Крім того, вилучено кошти у розмірі 95 000 грн, які можливо отримані за незаконний збут даної продукції», – йдеться у повідомленні прикордонників.


Заходи проводились за матеріалами оперативного прикордонного підрозділу в рамках кримінального провадження за ст. 199 ККУ «Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів».

Не дивлячись на війну, контрабандисти продовжують жити своїм звичним довоєнним життям. І лише завдяки правоохоронцям любителів незаконного збагачення вдається вивести на чисту воду.

Вадим Снігур