Зокрема, йдеться про митрополита Тульчинського і Брацлавського Іонафана, якому СБУ вручило підозру у держзраді. За наявною інформацією, він є власником російського паспорта. Також — вікарія Тульчинської єпархії, єпископа Ладижинського Сергія, який є до Іонафана дуже близькою людиною.

Стало відомо, що митрополит Іонафан переписав на єпископа Сергія все своє майно.

Як вдалося з‘ясувати, відповідне повідомлення — про втрату громадянства зазначеними особами — отримала також Державна міграційна служба. Згідно з чинними правилами, надалі  вони можуть бути депортовані.

Ми вже писали про те, що в Митрополита Іонафана пройшов обшук. В його помешканні знайшли проросійську літературу та виправдання злодіянь путіна.

Вже під час війни він написав духовний гімн рф.

Як повідомили в СБУ, він тримав зв’язок із спецслужбами окупанта вже після повномасштабної війни.

Після пред’явлення підозри однокурсник і давній приятель Кіріла потрапив у лікарню. Там його прооперували.

Всього позбавлено громадянство 13-ти вищих чинів церкви так званого Московського патіархату. Серед них митрополити єпархій і викладачі семінарій.

Всі вони мали російські паспорти вибули громадянами росії. Одночасно із цим мали паспорти України. Згідно законодавства Украіни – це тягне за собою відповідальність. Позбавлення громадянства України особи.

В список представників УПЦ, громадянство яких призупинено указом президента України, увійшли представники Донецької, Кримської та Роменської єпархій, а також Одеської та Буковинської.

Єлецьких Анатолій Іванович — митрополит Тульчинський і Брацлавський Іонафан, якому СБУ вручило підозру у держзраді.

Аніцой Сергій Леонідович — вікарій Тульчинської єпархії, єпископ Ладижинський Сергій, на якого записано усе майно Іонафана.

Вініченко Володимир Семенович — архієпископ Новоазовський Варсонофій (Донецька єпархія)

Градомський Віктор Анатолійович — протоієрей Віктор, настоятель храму Олександра Невського (Одеська єпархія)

Донєнко Микола Миколайович — вікарний архієрей, єпископ Ялтинський Нестор (нагадаємо, що після Собору УПЦ МП 27 травня, всі кримські парафії цієї релігійної організації висловили незгоду з його рішеннями та попросили Синод РПЦ прийняти їх в пряме підпорядкування).

Єгоренко Валентин Володимирович — митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, у якого СБУ проводила обшуки та знайшла російські паспорти “керівництва єпархіальних структур”, зокрема його власний. Також було повідомлення про виявлення в єпархіальних комп’ютерах дитячої порнографії, яку зараз вивчає слідство.

Масленніков Олексій Олександрович — митрополит Роменський і Буринський Іосиф (Роменськая єпархія). Роменська єпархія також вирішила залишитися під омофором патріарха РПЦ Кирила Гундяєва й зупинила поминання за богослужінням митрополита Онуфрія.

Яковенко Ігор Федорович — митрополит Святогірський, вікарій Донецької єпархії, намісник Свято-Успенської Святогірської Лаври.

Скобіола Андрій Петрович — архієпископ Волноваський, вікарій Донецької єпархії, настоятель Святовасилівського чоловічого монастиря

Таранов Олександр Борисович — архієпископ Ровеньківський і Свердловський Аркадій, який відзначився колабораціонізмом та втік до Росії.

Та інші.

Як будуть дальше розгортатись події в Тульчинській та іншій єпархіях – читайте в наступному номері газети «33-й канал».

Тетяна Редько