Нарешті завершилися поневіряння малого на чужині та в лікарнях, відтепер він вдома, серед братиків та сестрички, котрі його дуже люблять.

Три місяці тому Віталик, котрому тепер виповнилося 9 місяців, миттю став зіркою Інтернету. Хлопчик побачив світ 14 травня 2017 року. Його мати, заробітчанка з села Івашківців Шаргородського району, відразу ж написала відмову. Сподівалася, що дитину віддадуть в один з дитбудинків Росії. Відмовилася, бо, як пояснювала раніше, працювала сурогатною матір’ю, але батьки відмовилися від дитини, коли вона була вже на 7 місяці вагітності. Для неї цей малюк виявився зайвим тягарем, бо у самої вже є троє дітей: старшому 18 років, дівчинці — 9 і молодшому — 4 роки. Для того, аби зводити кінці з кінцями, жінка періодично їздить в Росію на заробітки. Тоді, коли на повен голос про Віталика заговорили всі, вона написала другу відмову.

– Ми робили, що могли, аби знайти для малюка прийомну родину, — розповідає начальник Служби у справах дітей у Шаргородському районі Валентина Коломієць. — І все ніби складалося чудово, бо відразу ж знайшлося кілька родин. Але з часом вони одна за одною відмовлялися від всиновлення, через різні причини. Одна з них та, що Віталик трохи відстає у розвитку, ним треба серйозно займатися. Аж раптом до нас прийшла його рідна бабуся. Розповіла, що дуже багато чого передумала за цей час. Зважила все і вирішила забрати хлопчика.

– Це справді щастя! — ділиться емоціями Лариса Білозір, депутат обласної ради, котра від самого початку взяла Віталика під опіку і дуже уважно стежить за його долею та допомагає усім необхідним. – Нещодавно відвідала хлопчика вже вдома! Привезла все необхідне – манеж, ліки, речі та гостинці його двом братикам та сестричці. Тепер у бабусі з дідом четверо дітей під опікою. З ріднею, я переконана, йому буде найкраще, малого тут дуже люблять, і навіть молодша сестричка допомагає бабусі і турбується за найменшенького. Дитину потрібно лікувати — потрібна реабілітація, ЛФК! Будемо їх підтримувати!