Риторика головного московського попа гундяєва мало чим відрізняється від агресивних антиукраїнських постів та дій всієї кремлівської верхівки.

Так, патріарх кирило, який благословив безпричинну війну рф проти України, на Різдво відзначився новою порцією маячні про українців. Глава РПЦ звинуватив Україну в тому, що для розвитку країна обрала не російський вектор.

Після десяти місяців страшного горя і руйнувань, які руський мір приніс мирним жителям суверенної сусідньої держави, кирило знову заговорив про “один народ”.

“Безсумнівно. Це один народ, що вийшов з київської купелі Хрещення, але вже дуже великий народ. Від Білого до Чорного моря… Православна церква була і є силою, що скріплює цей народ”, – завив глава рпц в інтерв’ю пропагандистському телеканалу “Росія 1”.

Хоча, наразі рпц – це божевільна сила, яка знищує український православний народ, бо підтримує невиправдану агресію і вчить та благословляє рашистів убивати, гвалтувати та грабувати безневинних. Виходить, що “своїх же братів та сестер”. І це видають уста головного духовного пастиря так званої істиної православної церкви. Дісно, “коли Господь хоче покарати, то відбирає розум”.

Бо далі гундяєв заявив, що між Києвом та Москвою політичний розкол, тому що Україна обрала вектор розвитку, який не збігається з російським.

“Розкол політичний існує. Те, що Україна заявила про те, що радикально змінює вектор свого політичного і, я б сказав, історичного розвитку і що цей новий вектор ніяк не збігається з вектором розвитку Росії – ось у чому справа”, – продовжив марить російський священик.

За його словами, “в Україні робиться все, щоб в очах українців росія стала ворогом”, але забув уточнити, хто саме так старається. Патріарх кирило заявив, що рпц повинна робити все, щоб “українці та росіяни не стали ворогами”.

Як ми повідомляли, глава рпц з перших днів не приховував своє ставлення до України й відкрито підтримав повномасштабне вторгнення російських військ. А храми Росії стали фактично вербувальними пунктами “гарматного м’яса” для війни проти України. Парафіян агітували вступати до армії та вбивати українців. А також цинічно займалися формуванням проросійської 5 колони з числа українських священників УПЦ (МП).

І продовжують це ротити досі, прикриваючись боголюбивими мантрами. В імперії зла і церква імперська. І молиться вона не Богу, а сатані.

Сергій Бойчук