Таке тривожне повідомлення telegram-спільноті «ДТП — затори Вінниці» з’явилося о 23.56, 26 січня.

Це вже третє вбивство з початку року у Вінниці. На місці злочину поліцейські виявили тіло загиблого та чоловіка з травмами після побиття. Він і повідомив, що на нього раптово напало троє невідомих. Зав’язалася запекла сутичка. Обороняючись, він застрелив одного із трьох нападників. Про це розповіла речниця поліції Ірина Добровольська. Додала, що за цим фактом відкрито відразу два кримінальних провадження: одне — замах на вбивство, інше — умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони.

На місці злочину працювала посилена слідчо-оперативна група, кінологи, криміналісти. Поліція опитала жителів будинків та перехожих, які могли бути свідками події. Потерпілого поклали до лікарні, він нині перебуває під охороною. З огляду на те, що двоє нападників втекли, інші подробиці злочину правоохоронці поки що не розголошують, але дуже ретельно відстежують версію про замовне вбивство.

Справа в тому, що вінничанин, на котрого напали невідомі, виявився місцевим бізнесменом Віктором. А в кишені застреленого ним нападника знайшли 500 євро, котрі могли бути завдатком за виконану роботу. Особу загиблого чоловіка, років 47, встановили відразу — це киянин. Але чому раптом від приїхав до Вінниці? На ці запитання ще слід шукати відповіді.

Нині поліція розшукує співучасників нападу, а вінничани обурюються з приводу статті про перевищення меж необхідної оборони. Бо, виходить, що жертва мала б зовсім не чинити опору? Як би там не було — роботи для правоохоронців у цій історії багато.