В третій школи м. Калинівки був почесний куточок цього героя. А в Сальнику жила його родина. Та і він, приїжджаючи із Москви, розпочав тут будівництво будинку — дачі.

Напевно, хотів також музеєм слави своєї зробити…

Ми вже не раз писали про цього «героя росії». Його прізвище випливало під час розслідування масштабного теракту-катастрофи, який стався на складах боєприпасів у військовій частині біля Калинівки. Є підозра, що саме Олександр спрямував туди дрг. Бо ж саме їх підготовкою займався в терористів.

А в дитинстві, проживаючи у Сальнику, там бував. В охороні цього військового об’єкта працював його батько.

До речі, його однокласником і другом дитинства був Олександр Домбровський, екс-голова Вінницької ОДА, екснардеп ВР багатьох скликань.

Але, як свого часу ділився із «33-м», цього зрадника він давно викреслив із своїх друзів і спогадів дитинства.

Як і багато хто своїх друзів, родичів та знайомих — зрадників.

Як розповідають сусіди та однокурсники:

— Мати перед війною, ще в 14-му, коли була ще живою, хвалилась, що Олександр вже після відставки пішов знову служити. Бо генерала полковнику пообіцяли. За що — далі у коментарі пресслужби Вінницької прокуратури.

— За участь у терористичній організації «днр» висунуто обвинувачення уродженцеві Вінницької області.

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно громадянина російської федерації, уродженця Вінницької області за обвинуваченням в участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, 60-річний обвинувачений брав участь у терористичній організації «днр», утвореній 2014 року на території Донецької області, метою діяльності якої є зміна меж території та державного кордону України в спосіб, що суперечить порядку, встановленому Конституцією України.

Зокрема, будучи кадровим військовослужбовцем рф (на той час полковник, тепер генерал-майор повітряно-десантних військ), підозрюваний допомагав диверсійній групі «Стрєлкова/Гіркіна» в організації бойових дій проти Збройних сил України. Він особисто координував дії російських найманців та представників незаконних збройних формувань «днр» під час захоплення  м. Слов’янська у 2014 році.

Маючи звання «героя російської федерації» та очолюючи міжрегіональну громадську організацію «Союз героїв російської федерації», він сприяв подальшій діяльності терористичної організації.

За вчинення інкримінованих злочинів передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Злочинні дії підозрюваного стороною обвинувачення документувалися за процедурою in absentia. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

Як відомо, військові злочини терміну дії не мають. Тому рано чи пізно і цей «герой рф» постане перед судом. А міг би тиху і безпечну старість доживати, добудувавши хату у райському місці Поділля. Та генеральських погонів захотів…

Андрій Власенко