Поки одні геройськи воюють з ворогом, і ціною свого життя стримують рашистську агресію, інші в глибокому тилу злочинно заробляють на війні.

Ми уже повідомляли про спроби незаконного перетину ухилянтами кордону з Молдовою в різний спосіб. Хтось, навіть, перевдягався в жіночий одяг. Ці намагання наші прикордонники регулярно викривають. Натомість ділки вигадують нові кримінальні схеми.

Цими днями житомирські правоохоронці виявили, що на Вінниччині багатодітним матерям-одиначкам допомагали записувати дітей на чужих чоловіків призовного віку, які виїжджали за кордон.

Як повідомили в поліції Житомирщини, для цього підшукували одиначок, які за плату, записували своїх дітей на “нового” батька. За кожну дитину платили по 500 доларів.

“6 січня оперативники міграційної поліції зняли з потягу сполученням Київ-Перемишль 35-річного жителя Переяслава Київської області. Чоловік лише кілька днів тому став «батьком» трьох дітей, фіктивно одружившись з матір’ю-одиначкою. Документи про це, а також нові свідоцтва про народження дітей з його прізвищем були оформлені в одному з РАЦСів Вінниччини. У поліцейських є підстави вважати, що упродовж серпня-грудня спільники сприяли виїзду за межі України щонайменше 5-6 чоловікам призивного віку”, – йдеться у повідомленні.

Організували схему 34-річна жителька Бердичева та 42-річний вінничанин. Спільники, поєднані одним етнічним походженням, налагодили «бізнес» виключно серед представників своєї народності з продажу документів чоловікам призивного віку. Встановлено, що матерям ділки обіцяли 500 доларів за кожну дитину.

За місцями проживання організаторів схеми, а також у приміщеннях кількох РАЦСів проведено санкціоновані обшуки.

Спільникам оголосили про підозру (ч.3 ст. 332 ККУ). Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Також у ході досудового розслідування можливі додаткові кваліфікації діянь ділків, зокрема за ст. 149 ККУ, тобто незаконні угоди щодо неповнолітніх дітей.

Колись представники цього етносу торгували підробним золотом, тепер разом з чиновниками РАЦСів “торгують дітьми”.

Василь Головко