“Два-три місяці для нас будуть складними та вирішальними. Мається на увазі, що рф має йти вже у ва-банк. Вона теж без кінця не може тягнути війну, там непроста ситуація і накопичуються проблеми в середині країни” — заявив Данілов в етері телемарафону.

– Противник вже готується відзвітуватися перед своїм народом про певні успіхи, і ймовірно, намагатиметься зробити це до певної дати, адже вони люблять символізм.

Секретар Ради безпеки й оборони України Олексій Данілов переконаний, що буде боротьба за владу між Збройними силами Росії, військовими формуваннями Євгена Пригожина та Рамзана Кадирова, а також новим збройним формуванням силових структур РФ – і їхнє протистояння розгортатиметься у центрі Москви.
Олексій Данілов в ефірі всеукраїнського телемарафону
Данілов назвав проявом боротьби за владу те, що Сергія Суровікіна потіснив на посаді Валерій Герасимов, якого називають “батьком СВО”.
“По-перше, це боротьба за владу. І інша ситуація: не треба забувати, що Герасимов – це керівник Генерального штабу у російських Збройних силах. Це – підвищення позиції не тільки Герасимова, а взагалі ставок, які на сьогоднішній день є у цій війні. Два-три наступних місяці будуть дуже важливими – і вони будуть майже вирішальними у цій битві, до якої ми готуємося і готується наш ворог – агресор”.
Внутрішні суперечки, які в Росії на сьогодні точаться, будуть лише загострюватися, вважає секретар РНБО.
На думку Данілова, “коли в межах Садового кільця (у Москві – ред.) почнеться з’ясування стосунків із використанням вогнепальної зброї, БТРів тощо” – лише питання часу.

Андрій Власенко