Це частина Молдови, і вона має намір досягти виведення російських військ зі своєї території. Але тільки дипломатичним шляхом.

Так в інтерв’ю TV8 заявив міністр закордонних справ Молдови Ніку Попеску.

“Ми завжди говорили, що нелегальна присутність російських військ на території Молдови є фактором нестабільності і для республіки, і для регіону. Єдиний метод, яким ми хочемо досягти цієї мети (виведення військ РФ з регіону – ред.) – це дипломатія, переговори та діалог з російською стороною та Придністров’ям”, – наголосив Попеску.

Як ми уже повідомляли, раніше президент Молдови Травня Санду неодноразово закликала Росію вивести свої війська з Придністров’я. Вона наголошувала, що їхня присутність порушує нейтралітет країни. За словами Попеску, російські війська, що знаходяться у Придністров’ї, порушують суверенітет Молдови.

Зрозуміло, що дипломатичний спосіб вирішення міжнародних проблем значно цивілізованіший, ніж агресія. Але за цих десять з половиною місяців безпричинної війни в Україні “російська дипломатія” показала себе у всій красі. І сподіватися від країни-терористки на дипломатичне врегулювання перебування її військ на чужій території, напевно, невдячна справа. Втім, подивимось, що з цього вийде.

Вадим Снігур