Адже воєнний злочинець кремлівський диктатор спокійно міг заробити ще $1 трлн, бути коронованим і правити до 100 років.

Не починати війну проти сусідньої суверенної країни – це був найлегший і найраціональніший варіант для Путіна, проте він вирішив інакше.

Про це розповів політолог Михайло Шейтельман:

“Вторгнення – це був найбожевільніший варіант. Я повірив 21 лютого, що він розпочне. Я сказав про це вголос 21 лютого, коли відбулося це засідання Ради безпеки, де визнали “ЛНР/ДНР”, де допитували нещасного голову Служби зовнішньої розвідки Росії Сергія Наришкіна, чи він визнає “ЛДНР”. До цього я не вірив зовсім”.

Політолог зауважив, що до вторгнення Путін був прихильником тактики “наїзд-відкат”.

“Я дивився інших якихось політологів, путінологів, які всі казали: “Він не людина війни”. Я у все це вірив до 21-го числа. А 21-го я подивився і сказав: “Інша людина. Усе, забудьте. Усе, що ми знаємо, – усе неправда. Це інша людина”. Я вперше побачив настільки хвору людину на екрані, і я зрозумів, що все – завтра. Я був упевнений, що 22-го вранці відбудеться вторгнення, а виявилося, 24-го”.

Шейтельман вважає, що Путін міг собі спокійно жити, красти гроші росіян і правити ще багато років, якби не напав на Україну.

“Він міг усе життя так займатися всіма цими наїздами, відкатами, жити чудово, заробити ще $1 трлн для себе особисто і для своїх нащадків, і правити Росією ще щонайменше 30 років. Усе в нього було в руках”, – підсумував політолог.

Раніше Михайло Шейтельман заявив, що до березня не залишиться жодного живого або не пораненого “мобіка” з першої хвилі російської мобілізації.

Проте політолог певен, що Путін залишиться при владі навіть після поразки у війні. За його словами, росіяни упустили останній шанс на демократичні зміни у своїй країні і тому РФ перетвориться у другу Північну Корею.

Водночас, Шейтельман припускає, що якщо у Росії все ж зміниться влада, то у наступника Путіна буде зовсім інша позиція щодо України.

Сергій Бойчук