Російський політолог Валерій Соловей в ефірі програми Утренний разворот на YouTube-каналі Живой гвоздь заявив, що на Різдво замість російського диктатора Володимира Путіна показали двійника.

«Це була людина, яка називає себе президентом Російської Федерації – ось і все, що ми можемо з вами точно сказати. Навряд це був Володимир Володимирович Путін», — сказав Соловей.

Російський політолог додав, що російському диктатору «фізично важко» було б бути присутнім на релігійному обряді на Різдво.

Соловей додав, що у Путіна зараз «розвинулася параноя», що «зрозуміло і помітно».

«Дуже сумнівно, що це був президент Російської Федерації», — підсумував політолог.

Відповідаючи на запитання, чому, якщо замість Путіна, у церкві був двійник, поряд із ним не було інших людей, він сказав:

«Є дві причини. Піарники на все начхали і починають відверто знущатися з російського президента. І друге — є досвід новорічного привітання, і вдруге виставляти ту саму масовку в особі парафіян, ну, погодьтеся, виглядало б вкрай сумнівно. Це мають бути не просто відібрані, а й повністю перевірені люди з Федеральної служби охорони».

Російські ЗМІ стверджують, що Путін зустрів Різдво на самоті — на службі у Благовіщенському соборі Московського Кремля.

На початку грудня Соловей стверджував, що Путін відправив свого двійника на відкриття Кримського мосту, нібито відновленого після вибуху.

Андрій Власенко