У пункті пропуску “Могилів-Подільський” – “Отач” на кордоні з Молдовою затримали громадянина України, який намагався виїхати з підробленими документами.
Про це повідомляє ДПСУ.

Зазначається, що 28-річний чоловік на паспортний контроль надав тимчасове посвідчення військовозобов’язаного та довідку військово-лікарської комісії.

“Провівши поглиблену перевірку за допомогою спеціальних приладів та уточнення з відповідними територіальними органами, охоронці кордону встановили, що “папери” повністю підроблені”, – вказали прикордонники.

Як з’ясувалося, це вже друга спроба молодика виїхати з України. Вперше він придбав “документи” за 3 тисячі доларів і прикордонники його одразу викрили. Вдруге ухилянт заплатив 20 тисяч гривень, але його знову спіймали.

Порушника затримали та після оформлення відповідних даних передали співробітникам Нацполіції. Чоловік понесе кримінальну відповідальність за статтями про підробку документів та ухилення від призову за мобілізацією.

Це перший в Україні випадок, коли одна і та ж сама людина вже вдруге намагається обдурити правоохоронців. Порушник цілком може претендувати на звання “Впертий ухилянт України”.

Вадим Снігур