Обміняний екс-нардеп та кум Путіна Віктор Медведчук “відзначився” статтею про Україну з урахуванням усіх пропагандистських наративів Росії. Зокрема, він заявив, що у розв’язаній Росією війні винен Захід.

У статті, яка з’явилася в “Известиях”, Медведчук звинуватив Європу та США “у небажанні миру в Україні”. На переконання опального кума Путіна, світ повинен враховувати інтереси Росії.

“Українську партію миру ні в Європі, ні в США не шанують. Це красномовно говорить про те, що більшість американських та європейських політиків жодного миру Україні не хочуть”, – зазначив він.

Він також закликав проросійських політиків створити в Україні “політичний рух”. За його словами, цей рух повинні очолити ті, “хто не здався і не зрікся своїх переконань під страхом смерті та в’язниці”. Очевидно, йдеться про “медведчуківців-партизанів в глибокому тилу”, вихідців з 5 колони.

Окремо Медведчук згадав про ймовірність ядерної війни. На його переконання, “інтереси” Росії у будівництві нової розрядки повинні бути врахованими, що уникнути ядерного конфлікту. Залишилось лише пояснити, що таке “будівництво нової розрядки”? Швидше за все нова назва російської окупаційної війни, яку вони безпричинно розв”язала майже 11 місяців тому. І до якої безпосередньо причетний проросійський політик Медведчук.

Як ми уже повідомляли, у травні 2021 року тоді ще чинний народний депутат Віктор Медведчук отримав підозру у держзраді.

Наприкінці лютого, коли почалося повномасштабне вторгнення РФ в Україну, Медведчук втік з-під домашнього арешту, але в квітні знову був затриманий СБУ і відправлений в СІЗО.

21 вересня в рамках обміну полоненими Медведчука видали Росії, отримавши за нього 200 українських бійців. Як повідомили турецькі ЗМІ, запит на обмін підозрюваного в держзраді і глави партії ОПЗЖ Віктора Медведчука надходив від російської сторони.

13 січня цього року Верховна Рада достроково припинила повноваження народного депутата Віктора Медведчука та ще трьох його соратників.

Сергій Бойчук