Щоб вони залишалися вдома і водили їх до школи у спокійному рідному місті. Без сирен повітряної тривоги, без вибухів ворожих ракет, бех щоденного страху, зі світлом і теплом.

Бо їхній третій – А дружний і талановитий. Їм цікаво вчитися разом, спілкуватися на уроках і на перервах, дружити, допомагати один одному з уроками, перепитувати свою вчительку. Адже вона знає все, і дуже гарно співає.

Однак, діти, через війну, змушені зараз вчитися онлайн. Але так скучили за колекивом, що без вагань прийняли пропозицію свого педагога, Наталії Володимирівни Снядовської, вивчити “Щедрика” в обробці Миколи Леонтовича. І на Маланки побажати різдвяною піснею миру та добра вінничанам.

Єдину репетицію провели перед школою вже у Щедрий вечір. І пішли по хатах. З зіркою, Маланкою та Козою. Старалися, бо одразу вирішили переказати коляду на допомогу Збройним Силам України.

До комендантської години третій – А вінницької школи-ліцею номер 23 нащедрував 5780 гривень. Кошти передали нашим захисникам на фронт, щоб пошвидше вигнали поганих дядьків-окупантів з нашої землі, і повернули всім українським дітям їхнє щасливе дитинство у своїй найкращій в світі країні.

Вадим Снігур