Ще з 2018-го року внесений на сайт «Миротворець». Він серед 126 співробітників – так званих воєнкорів та прессекретарів окупаційної армії.

Ще тоді це відомство брехні складало різні легенди про те, що саме Україна збила малайзійський «Боїнг» і вбила всіх пасажирів. Які тільки версії вони не тиражували. Але суд у Нідерландах дав чітку оцінку подій і назвав винуватця – рф.

Про те, як Конашенков та його відомство подають спотворено та перекручено інформацію, вже ходять меми по усьому світу, а не лише в Україні.

Ну, хто не знає про майже у два рази більшу кількість «Хаймерсів», знищених нібито вояками рф в Україні, як їх насправді надали США. Але вони ж продовжують кошмарити і знищувати ворога.

Хто такий Вадим Серга?

– Так, я знав особисто цього вінничанина. Він закінчив міську школу №8. До речі, українську. Приходив у редакцію «Комсомольського племені», тоді обласної молодіжної газети Вінниччини. Мріяв стати журналістом.

Жив на Вишеньці, неподалік від мене, по вул. Стахурського. Тому іноді заходив до мене додому.

Далі стало відомо, що він вступив до Львівського вищого військового училища. Там був один на весь СРСР факультет військової журналістики.

Далі він склав присягу на вірність росії. І служив на північному флоті рф.  Там дослужився до звання капітана першого рангу і посади начальника пресслужби. Це полковнича посада.

В цьому списку 165 пропагандистів рф.
В ньому і Вадим Серга

І ось вже як співробітник міністерства пропаганди на чолі з Конашенковим внесений до «Миротворця» як зрадник України, — ділиться відомий вінницький журналіст і письменник Віктор Мельник.

Віктор Мельник постарався і навіть в архівах знайшов його публікацію, тоді ще старшокласника вінницької середньої школи, про «паперову відповідальність, яка заважає виховувати важких підлітків суспільству».

Оксана Яцюк, яка навчалась із Вадимом в паралельних класах, поділилась, що Вадим доводив їй ще в школі, що в українській літературі, хоч і навчався в українській школі, немає кого читати. І вірші, які він писав українською, ніяк не римуються…

Ну, тут вже питання до сім’ї чи вчителів, які виховали такого яничара ще в стінах школи.

А потім — нічого дивного, навіть у Львові у вищому політучилищі, де він навчався на факультеті військової журналістики, тоді викладали виключно російською мовою.


Валерій Кірічук ділиться, що чимало таких зрадників виросло в Україні, тому що це результат нашої освітньої системи. Вона складалась із навчальної системи і виховної. Тепер це назвається освітнім процесом. Але в ньому немає місця для виховання. Хоча звертали увагу на нібито національно-патріотичне виховання, але це було лише маніпулювання і створення видимості, часом дуже бурхливої.

Як кажуть, курчат по осені рахують, от і рахуймо тепер - генерали зрадники, міністри зрадники, кандидати і доктори наук і навіть деякі герої України, орденоносці, депутати Верховної Ради, полковники і священники, культурні діячі і розпіарені зірки — армія зрадників.

А сьогоднішня наша розповідь лише про одного із тих, кого виховала українська земля, - зрадника Вадима Сергу, який тепер допомагає її знищувати.  Як і своїх земляків, однокласників, вчителів та однокурсників.

Але військові злочини терміну давності не мають, і він як інформаційний кілер, як інша армія таких, як він, скабєєво-соловйових і конашенкових, постануть перед судом.

Тетяна Квасюк