Народний депутат передала бейбі-бокси з Шотландії родинам новонароджених.

На Вінниччину для батьків новонароджених привезли допомогу з Шотландії. Народний депутат Іри­на Борзова передала родинам новонароджених бейбі-бокси від жи­телів Шот­ландії, у яких є всі необхідні речі для малюка — одяг, підгузки, засоби гігієни, іг­рашки, взуття як для хлопчиків, так і для дівчаток.

«Сьогодні необхідна адресна та конкретна допомога тим, хто її дійсно потребує. Всю допомогу, яку отримуємо від міжнародних партнерів, передаємо особисто в руки», — зазначила Ірина Борзова.

Бейбі-бокси з Шотландії — це додаткова благодійна допомога, яку передають родинам військових, переселенців та родинам, які потребують. Адже навіть в умовах війни в Україні для новонароджених видається державна допомога «Пакунок малюка» або на вибір родини — грошова компенсація в розмірі 6600 гривень. «Пакунок малюка» видається закладом охорони здоров’я. Грошова компенсація призначається за зверненням після надсилання заяви та документів поштою до відповідного структурного підрозділу з питань со­ціального захисту населення або під час надання комплексної послуги «єМалятко».


Щоб отримати додаткову допомогу при народженні дитини з Шотландії у Вінницькій області, звертайтесь листом на пошту borzova@ rada.gov.ua чи до громадської організації «Шотландія — Україна». Допомогу видають родинам з числа військовослужбовців, внутрішньо переміщених осіб, малозабезпеченим родинам та родинам, які через війну опинились у важких життєвих обставинах.

«Дякую громадській організації «Шотландія — Україна» за співпрацю в особі Андрія Харланова та жителям Шотландії за допомогу українцям у найважчі часи», — каже Ірина Борзова, голова Вінницької обласної організації політичної партії «Слуга Народу».