Завтра, 19 січня о 15:00 у Вінницькому планетарії відбудеться прем’єра нової пізнавальної програми – «Екзопланети»

Організатори запевняють, що вона буде цікавою та пізнавальною для всіх любителів астрономії, адже у ній ідеально поєднано науково-освітній підхід та розвага для всієї сім’ї.

Сферичне шоу «Екзопланети» відправить глядачів у неймовірні пригоди у пошуках свідчень існування позаземного життя.

«Відвідавши Планетарій вінничани та гості міста поринуть у роздуми щодо пошуку позаземного життя. Де ще знайдуть його ознаки? Можливо, це буде наш сусід Марс, чи супутник Юпітера, а може життя заховалось навколо далеких, зовсім не схожих на наше середовище, планетах? Спробуємо разом відшукати його чи довести свою унікальність!

Під час перегляду можна дізнатись, як саме астрономи здійснюють пошуки придатних для життя планет навколо інших зір. Це стимулюватиме підростаюче покоління до нових методів вивчення екзопланет. Шоу орієнтовано на учнів 4-6 класів, але є цікавим та пізнавальним для всіх любителів астрономії», – каже провідний лектор планетарію Ганна Таранушко.

Також вона додає, що традиційно під час будь-якого шоу відвідувачі здійснюють космічну «мандрівку».

Завдяки унікальному апарату «Планетарій» навіть удень вони можуть побачити зоряне небо, дізнатись, як і де зайти планету, «зловити» зірку, що падає, а також зустріти схід Сонця над рідною Вінницею.

Планетарій працює щодня з 09:00 до 17:00.

Вадим Снігур