В.о. ректора стала професор Вікторія Вікторівна Петрушенко. Сьогодні її офіційно представив начальник Управління медичних кадрів, освіти і науки Міністерство охорони здоров’я України Сергій Убогов.

Під час представлення перший заступник Начальника обласної військової адміністрації Наталя Заболотна та директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна подякували попередньому ректору Василю Максимовичу Морозу за роботу.

– Василь Максимович виховав не одне покоління медиків. Це ціла епоха. Йому вдалося зробити так, щоб про наш університет знали й говорили по всьому світі. Дякую за вашу працю і той внесок, який ви зробили для медицини Вінниччини. Сподіваюся, що Вікторія Вікторівна збереже усі ті гарні напрацювання і продовжить розвиток університету, – зазначила під час привітання Ольга Задорожна.

Нагадаємо, Академік Василь Мороз з 1988 року працював ректором Вінницького медичного інституту. І ось у В. М. Мороза закінчився термін контракту.

А ось що відомо про нову керівницю. На сайті медуніверситету вказано, що Вікторія Петрушенко — доктор медичних наук, професор, завідувачка кафедри ендоскопічної та серцево-судинної хірургії ВНМУ імені М. І. Пирогова, народна артистка України.

Закінчила Національний медичний університет імені О.О. Богомольця (м. Київ) та Національну музичну академію імені П. І. Чайковського. Лауреат премії імені М.І. Пирогова, кавалер ордену імені М.І. Пирогова.

У 2002 р. захистила кандидатську дисертацію за темою: «Холелітіаз після оперативних втручань на шлунку та дванадцятипалій кишці (фактори ризику, особливості патогенезу, профілактика)», в 2008 р.: докторську дисертацію на тему: «Інтенсивна терапія та хірургічна корекція асептичного та інфікованого панкреонекрозу (клініко-експериментальне дослідження)».

З 2009 по 2016 рік — проректор з наукової роботи ВНМУ ім. М. Пирогова, професор кафедри хірургії №1, завідувачка курсу ендоскопічної та лазерної хірургії.

Голова апробаційної ради по захисту кандидатських та докторських дисертацій зі спеціальності дитячої хірургії, акушерства та гінекології, хірургії – спецради Д05.600.01.

З 2016 року – завідувачка кафедри ендоскопічної та серцево-судинної хірургії ВНМУ імені М.І Пирогова.