Про це повідомила прокурорка міста Санта-Фе у штаті Нью-Мексико Мері Кармак-Алтвіс.

Болдуїна судитимуть за ненавмисне вбивство. Позов висунуть до кінця січня. Також до відповідальності притягнуть експертку зі зброї Ханну Гутієрез-Рід, яка на зйомках відповідала за реквізит.

“Актор та продюсер Алек Болдуїн та експертка зі зброї Ханна Гутієрез-Рід зустрінуться з позовами за двома статтями про ненавмисне вбивство. Після ретельного дослідження справи… я постановила, що доказів достатньо. На мій погляд, ніхто не вищий за закон і кожен заслуговує на справедливість”, – сказала прокурорка.

Попередньо, за законами штату, Болдуїну загрожує 18 місяців в’язниці та штраф у розмірі 5 тисяч доларів. Однак, враховуючи те, що у справі фігурує вогнепальна зброя, термін можуть збільшити.

Як відомо, Гатчинс вивчала міжнародну журналістику у Київському національному університеті. Згодом вона закінчила American Film Institute та почала працювати у сфері кінематографу.

Після поранення Гатчинс доправили гелікоптером до лікарні Університету Нью-Мексико, однак було пізно.


Родина операторки Галини Гатчінс, яка загинула від пострілу на знімальному майданчику, не звинувачує в її смерті актора Алека Болдуїна. Батько жінки, Анатолій вважає, що відповідальність за цю трагедію лежить на людях, котрі готували реквізит для фатальної сцени.

"Ми досі не можемо повірити, що Галина померла, її матір божеволіє від горя", - зізнався Анатолій.

"Проте я не вважаю, що відповідальність лежить на Алекові Болдуїні - це відповідальність тих людей, що займалися реквізитом та зброєю", - підкреслив він.

Зі слів Анатолія, загибель матері дуже вразила сина Галини, Андроса, і хлопчик зараз просто "загублений".

Фотографіями з покійною дружиною поділився в мережі чоловік Гатчінс, Метт.

Також Гатчінс подякував друзям та викладачам дружини з Американського інституту кіномистецтва за те, що заснували стипендію її імені.

Молодша сестра Галини, Світлана сказала, що спантеличена тим, що команда професіоналів на знімальному майданчику могла припуститися такого недбальства.

Нагадаємо, Алек Болдуїн запевнив, що підтримує зв'язок із Меттом та пропонує свою допомогу родині Галини. В мережі з'явилися фото, де актор обіймає згорьованого вдівця.

Як відомо, в пістолеті, з якого стріляв Алек, опинилися бойові патрони.

Андрій Власенко