Уряд Сербії надасть Україні гуманітарну допомогу. Йдеться про обладнання для підтримки української енергосистеми, яке Бєлгород надає Києву в дар..

За інформацією видання Nova, відповідне рішення прийняли на засіданні уряду країни в четвер, 19 січня. При цьому в сербському Міненерго повідомили, що обладнання надається в дар, але інших деталей про пакет допомоги не повідомили.

Варто відзначити, що раніше Сербія передала Україні два автомобілі швидкої допомоги.


Хоча, президент країни Александр Вучич і заявляє, що підтримує територіальну цілісність України, його відверті симпатії на боці Росії вже стали вірусними  в мережі. З одного боку політик заявляє, що Донбас і Крим це Україна, а з іншого жодного патрона на допомогу ЗСУ Сербія не надала. І, здається не збирається. При цьому ще й залишається трансферним хабом для вильоту росіян в Європу.

Втім, несподіване рішення про допомогу для енергетичного сектору України на тлі затяжної і важкої для Росії війни може бути делікатним натяком на зміну вектора. Зрештою, днями Вучич заявив, що не підтримує вторгнення РФ в Україну, і що Сербія вважає Крим та Донбас українськими, і так буде завжди.

Василь Головко