Німецька Федеральна служба розвідки (BND) стурбована високими втратами української армії в боях за місто Бахмут.

Про це повідомило німецьке видання Spiegel. Як йдеться у публікації, BND на секретному засіданні цього тижня повідомила депутатм в Бундестазі, що наразі українська армія щодня втрачає тризначну кількість солдатів у боях з російськими окупантами.

“На фронті під Бахмутом українці наразі зазнають величезних втрат, у брифінгу BND йшлося про тризначні цифри загиблих за день. Падіння Бахмута, згідно з аналізом, мало б наслідки для всієї лінії української оборони. Росія, мовляв, зараз кидає солдатів, як гарматне м’ясо, оскільки втрати там не відіграють для неї жодної ролі”, – сказано у публікації.

Британська розвідка раніше повідомляла, що один з двох основних шляхів постачання України до Бахмута зараз перебуває під зростаючим тиском.

Знімки показують, що з початку січня 2023 року південь і схід Бахмута продовжують піддаватися інтенсивним артилерійським обстрілам.

Також британська розвідка повідомляла у січні, що російські війська посилили тиск на Бахмут, однак вони навряд чи оточать місто найближчим часом.

Однак, взяття Бахмута дозволить окупаційній армії просунутись вглиб України. Тому зволікати з постачанням важкої зброї для ЗСУ не можна ні на день.

Зокрема, це стосується влади самої Німеччини, яка досі не визначилась з передачею українській армії танків “Леопард”.

Сергій Бойчук