Путін доручив ФСБ і Міноборони РФ готувати новий наступ на Україну

Воєнний злочинець Путін зрозумів, що ставка на Кадирова, Пригожина і Суровікіна не спрацювала, адже вони за 11 місяців не змогли добитися ніякого значного успіху у війні проти України. Тому глава Кремля знову провів “перестановки” у керівництві наступом і замість Суровікіна поставив Герасимова.

Путін вирішив повернутися до концепції розгортання великої війни. Тому він на кожному кроці знову заявляє, нібито Росії загрожує не Україна, а НАТО, і що “батьківщина у небезпеці”.

Він намагається показати, що саме з цієї причини потрібно підняти всі збройні сили, задіяти всі ресурси РФ, знов повернутися до Шойгу і Герасимова та заявити про розгортання всіх сил і засобів. А далі ці сили відправити на південь і схід України та у Білорусь. Так оцінює ситуацію колишній очільник Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж.

Проте такі “грандіозні плани” Путіна на даний час неможливо виконати, тому що в РФ на це немає потрібних ресурсів.

“Втім, завдання Путіна неможливо виконати, тому що там такого наплановано, такі потрібні ресурси, такі кадри, така мобілізація, яких у Росії і близько немає. Для виконання задач, які ставить перед собою Росія, їй знадобляться роки, а стільки часу у неї немає. Так, зокрема, мобілізацію Росія може провести тільки частково”, – наголошує генерал армії України.

Російський диктатор вирішив повернутися до підтримки генштабу і російського міністерства оборони, адже вважає, що лише вони можуть планувати і здійснювати якісь масштабні акції у війні.

У той же час Пригожин і Суровікін стали виконавцями тактичного рівня. Хоча і з цією роллю терористи вагнерівці та кадирівці не справляються – наприклад, вони досі не змогли “взяти” Бахмут, хоча Путін від них цього очікував.

“Пригожин багато чого обіцяв Путіну, набрав із зеків приватну армію “Вагнер”, обіцяючи їм високі зарплати, але все це не спрацювало. Про Кадирова взагалі годі й говорити. Він багато демонстрував свої можливості і вихвалявся, що проведе колосальні операції та зачистки, але також провалився”, – зазначає Маломуж.

За словами генерала, Путін через провали Пригожина і Кадирова знову робить ставку на Міноборони РФ та ФСБ, і саме їм доручив готувати новий наступ.

“Тому Кадиров і Пригожин відходять на другий план, а ключові позиції знову починають займати російське міноборони та ФСБ, які сьогодні в фаворі у Путіна. Саме вони й проводитимуть підготовку наступальних операцій, запланованих на кінець зими і початок весни цього року”, – зазначив генерал.

Василь Головко