Виконавиця легендарних “Журавлів” – з благодійними концертами на Вінниччині.

“Там журавлі летіли клином…” Ця пісня увірвалася в український музичний простір, як вихор. Защемила серце, розтривожила душу талановитими словами, музикою та гарним голосом виконавиці.

Тисячі українських матерів зі слозами на очах проводжали під цю пісню в останню путь своїх синів та дочок, геройських захисників Батьківщини. Вона ставала розрадою в хвилини відчаю для кожного українця.

Хто ж ця співачка, що зуміла так щиро передати піснею всю тугу, горе та велич українського народу? Багато шанувальників вже знають, що це Заслужена артистка України Олена Білоконь. Але мало кому відомо, що її родовід походить з Вінниччини. Мама співачки, Катерина Нечай, виросла в Леухах на Іллінеччині. Знайшла свою долю в сусідній Черкащині. Там і народилася Олена.

Згодом родина перебралась на Полтавщину, де і розпочалась творча біографія Заслуженої артистки України. Перемоги в дитячих конкурсах, участь у представницьких фестивалях, професійна сцена. Після школи Олена навчалася при студії хора імені Вірьовки, а вже потім пішла працювати в пісенно-танцювальний ансамбль «Полтава», Полтавської обласної філармонії. За спиною у співачки “Міжрегіанльна академія управління персоналом” за фахом політолог. Має вищу музичну освіту.

Зайве розповідати, що Олена співає з душею, співає для людей. В репертуарі має чимало відомих українських пісень. Серед них і душевні народні пісні про рідну хату, батьків, добро і щирість, і, звичайно, про кохання та любов до Батьківщини. Адже любить сою країну, свою маму, яка вчила її співати. І сама вже стала мамою і так само вчить свою доньку Лесю співати. А найбільше бажання артистки – своєю піснею зробити світ кращим, і людей – добрішими. Вдихнути в українців віру в перемогу та справедливість.

З перших днів війни Олена Білоконь вирішила, що не може стояти осторонь цієї всенародної битви за свободу та рідну країну. Вона тепер не просто співачка, яка своїми піснями надихає воїнів ЗСУ. Вона тепер волонтер, яка допомає армії ще й матеріально. З концертною програмою під назвою «Молитва за Україну», артистка об”їхала вже вісім областей. Виступає у великих містах та невеличких містечках, на сценах та просто неба. Але на кожному її виступі розчулені піснями українці кидають свою пожертву до скриньки на допомогу армії.

Співачка Олена Білоконь вже провела більше 170 концертів. Всі зібрані кошти залишає в громадах на придбання для воїнів-земляків всього необхідного, або передає бійцям для швидшої Перемоги. Під час своїх перших виступів на Вінниччині у Хмільнику та Вендичанах співачка звбрала для ЗСУ більше 9 тисяч грн. Пісні людям дуже сподобались. А “Журавлі” просили виконати на біс. Наступний концерт заплановано в Козятині на 25 січня.

Днями Олена з колегами збирається відвідати з гостинцями та гарними піснями Вінницьку 120 бригаду тероборони. Хоче подарувати землякам тепло рідного дому та переможний настрій. А орієнтовно 18 – 19 лютого заплановано у Вінниці великий галаконцерт співачки із залученням народних колективів та майстрів прикладного мистецтва. Це буде концерт-ярмарок. Зібрані кошти підуть на підтримку нашої бригади ТРо.

Якщо ви бажаєте запросите Заслужену артистку України Олену Білоконь з концертною програмою до себе в колектив, чи громаду, телефонуйте їй за номером 0977434748. Ще раз переконаєтесь, що ми велика і талановита нація, яка уміє працювати, співати, постояти за себе і помолитися за наших захисників. Так, щоб цю молитву почув Господь.

Анатолій Жучинський