Прогнозів зараз дуже багато, але остаточною точкою у війні буде досягнення миру. Іншими словами укладення угоди з представником нового перехідного уряду у РФ, яке буде після Володимира Путіна. Про це заявив колишній глава Служби зовнішньої розвідки генерал армії України Микола Маломуж.

При цьому він вважає зміну режиму в Росії пріоритетним завданням. “Але війна може закінчитися і при Путіні, і при перехідному уряді”. Разом з тим розвідник не виключив, що Путіна можуть залишити на певний період з метою зберегти контроль над російською ядерною зброєю.

Водночас екс-глава СЗР впевнений в тому, що режим Путіна буде слабшати, а після військових поразок поступово буде відбуватися розхитування ситуації в Росії. У суспільства буде рости недовіра до Путіна, а в оточенні Путіна будуть наростати протиріччя.

“Розбалансованість буде тягнутися з весни-літа 2023 року, а влітку-восени постане питання про заміну самого Путіна. Така ситуація реальна з урахуванням успіхів наших військ і звільненням всіх територій. Можливий ще один сценарій, більш радикальний. Коли він буде загрожувати оточенню, наприклад, знищенням окремих своїх представників, вони можуть таємно об’єднатися і його усунути фізично”, — додав Маломуж.

Путін прекрасно розуміє, що у Росії війська, по суті, більше немає, і йому потрібен буде перепочинок, щоб зібрати нову армію. Саме тому він намагатиметься затягнути війну в Україні на три – чотири роки.

Вадим Снігур