Попередньому президенту Росії Медведєву терміново потрібно провести курс з нагадування російських таки прислів”їв типу “Слово – не полова, язык – не помело”, або “Пи…деть – не мешки ворочать”. Бо чоловік знову договорився до ручки. За його версією, у війні винні “США та їхні сателіти”, які могли б проявити агресію щодо Росії.

Стоп. У світі сотні країн. Дуже успішних, таких собі та слабких зовсім. У яких навіть немає ядерної зброї. Але з-поміж всіх “америкоси” могли б проявити агресію саме щодо заможної, з величезною армією та ядерним арсеналом Росії. Цікаве поєднання слів “могли б” і “Росії”. До першого гарно підходить прислів”я “Если бы да кабы…” А до другого просто напрошується бліцхарактперистика: “Високодуховної, боголюбивої, гуманної, мирної, добросусідської, щирої, справедливої країни”. Яку чомусь стали називати Здичавілим Оркостаном. “Абідна, слушай!”

А як прикро нам, українцям слухати оцю його безкінечну чи то божевільну, чи то напівсвідому запойну маячню? Цю словесну полову, щоб примітивно виправдати державний тероризм і тисячі воєнних зличинів та спробу анексувати територію незалежної суверенної України. Як це уже зробили з Ічкерією, Грузією, Молдовою, Абхазією і Осетією.

Але відповідальний чиновник, досвідчений політик, екс-президент РФ, заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв продовжує шокувати абсурдними заявами щодо війни. Цього разу він заявив, що наближається Третя світова. Навряд чи ця людина несе всю цю ахінею від себе особисто. Він такий самий пропагандон, кремлівський рупор. А тут принагідно згадати ще таке: “Что у трезвого на уме, то пьяного на языке”.

Як повідомляє пропагандистський ТАСС, Медведєв назвав так звану “спецоперацію” – “вимушеним і крайнім заходом Росії у відповідь на підготовку агресії з боку США та їх сателітів”. Говорили, балакали…

“Та спеціальна операція, яка проводиться, стала вимушеним і крайнім заходом, відповіддю на підготовку агресії з боку США та їхніх сателітів. Очевидно, що світ впритул підійшов до загрози Третьої світової війни через те, що відбувалося”, – заявив Медведєв на засіданні бюро вищої ради “Єдиної Росії”. То чому прийшли мародерити на Україну, чому вбиваєте українців та знищуєте українські міста та села? Чому кричите, що “визволяєте”? Невідомо кого і  від кого. Чому закусюєте губу, що немає і не буде такої держави, як Україна, що хохли ходитимуть під Мосвкою?

А слабо розібратися зі США, за те, що “могли б проявити агресію” і, очевидно за вашою абсурдною логікою, стали причиною сотень тисяч убитих та поранених, мільйонів скалічених душ, мільярдних втрат в економіці, трильярдного горя, принесеного “гуманною” Росією своєю безпричинною війною проти України.

Але для гопника Медведєва, який дуже часто шокує дивними та абсурдними заявами щодо війни, вже не допоможе навіть короткий курс з вивчення народної творчості. Йому – в інший кабінет. До нарколога. Досить довго агресії політика не знаходилося пояснень, але згодом екс-депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов заявив, що Медведєв постійно пиячить.

Бо на тверезу голову таке не вигадаєш. Вдумайтесь в те, що майже щодня Медведєв говорить про Україну. Нещодавно він заявив, що Угорщина і Польща захоплять західні регіони України, Євросоюз розвалиться після повернення до його складу Британії, а на базі Німеччини буде створено “четвертий рейх”, до якого нібито увійдуть, зокрема Румунія, Польща, Словаччина, Чехія та “Київська Республіка”. Навіть одіозний російський олігарх Євген Пригожин назвав такі прогнози Медведєва “еротичними фантазіями”.

Можна сказати, нав”язливими ідеями, щедро приправленими прогрозами третьої світової та ядерною зброєю українцям,  американцям, і всьому світу. Ось такі вони, лідери великої і миролюбивої Росії, “жертви американських домагань”

Анатолій Петраченко