Як повідомлялось в ЗМІ, державний службовець провів новорічну відпустку у Іспанії. Таку інформацію оприлюднив народний депутат Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі.

“Звільнили Кирила Тимошенко (заступник ОП. Скоріш за все правда замість нього буде Олексій Кулеба, який губернатор). Плюс правда, що мінус деякі губернатори. Ну і звільнили заступника Генпрокурора Олексія Симоненко”, – написав Железняк.

За його інформацією, ближче до лютого очікуються щонайменше три кадрових рішення по Кабінету міністрів України.

До цього журналіст Михайло Ткач повідомив, що Симоненко цієї зими провів 10-денну відпустку у Іспанії. Фотографії з відпочинку оприлюднила дружина заступника генпрокурора у Instagram.

Він поїхав у Марбелью попри те, що у грудні президент України Володимир Зеленський заборонив політикам та чиновникам відпочивати за кордоном під час війни.

“Вибачте, якщо хтось із політичного класу України думає, що коли він спускається на лижах з гори, то цим мотивує солдатів підніматися з окопів і йти в наступ – це ознака божевілля. І таких у політиці не буде” , – сказав тоді президент.

На цей раз обійшлося звільненнями. Але на весну Арахамія від імені “Слуг народу” обіцяє “ативні посадки”. Певно, знову ненадовго посадять якогось голову територіальної громади, цапа-відбувайла.

Вадим Снігур