В Україні та Вінниччині почало діяти угруповання, яке називає себе «ЛЮДИ» та хоче повернення СРСР та УРСР в її складі. Житель Хмельниччини обраний головою верховноі ради цієї фейкової країни. На президента висувають жителя Вінниччини. Є інформація, що він, як і Стремоусов, член «людей», мав бути в числі гауляйтерів Вінниччини. Людям обіцяють 54 млн компенсації і пожиттєве утримання. Фантастична «замануха»?

Ця група вважає, що Україна – нелегітимна держава. А тому на території Украіїни створює свою. Нею передбачені керівники – президент, голова верховної ради та прем’єр-міністр, інші правоохоронні органи.

Це може здатись чимось фантастичним. Адже як можна в час, коли всі українці гуртуються, щоб захистити країну, чоловіки в Силах оборони її захищають, «ЛЮ­ДИ» закликають відмовлятися служити у війську цієї країни. Бо, мовляв, на їхню країну УРСР ніхто не нападав. Коли ми почали досліджувати цю тему, випливло чимало дивних і небезпечних матеріалів. Але люди чи не люди заманюють у свої ряди тих, у кого є кредити, та бажаючих отримати землю. Бо, мовляв, вся та земля і устрій на міста і села – це не їхній. У них буде свій, і там члени їхньої країни отримають все сповна. І 54 млн компенсації та пожиттєве утримання. Здогадуєтесь звідки прийшла ця структура?

Розпочалось наше пізнання «людей» з того, що до редакції звернулась сестра одного із членів цієї «держави» в державі Україна.

– Брат свого часу був підсаджений друзями на ігроманію, набрав без відома родини кредитів… Коли ми спохопились, довелось не тільки його лікувати від залежності, але й кредит батькам оплачувати. Зрозуміло, що після того ми ретельно слідкуємо за його діями, щоб не «зірвався».

А оце він почав дружити із одним однокласником. Він до війни був у росії на заробітках. Перед війною повернувся… Не знаю, скільки він там заробив, але ось цей «багаж» привіз… Вважаю його небезпечним для нашої держави і її народу, тому ділюсь з вами. Опрацював цей Вадим мого брата. І ось результат – брат приносить якийсь новий паспорт. Показує його і каже, що він вже не громадянин цієї держави. А іншої – УРСР. Бо все, що було потім – вихід України із СРСР – це неправильно і юридично не обґрунтовано.

Тому брат Володимир віднині не буде платити кредитів і нам забороняє це робити. І ще має отримати землю та нову прописку, вже в УРСР. Бо цю не визнає. Там він отримає і обіцяну землю. Воювати за Україну, навіть якщо принесуть повістку, він відмовиться. Каже, що так вчиняють усі члени їхньої організації. І такі установи їм дає вище керівництво. А якщо навіть є хто в теробороні чи десь ще в Силах оборони, то агітують інших кидати зброю та йти з поля бою або об’єднуватись і проголошувати власну державу УРСР. Брат називає прізвища керівників – Балахнін, Білецький, Лукашов, інші. Дивно це все чути в час війни.

Чесно кажучи, було важко повірити, що такий рух знайшов у воюючій Україні підґрунтя. Та, як виявилось, знайшов.

Як стало відомо із нашого розслідування, цей рух був започаткований у росії. Він має на меті повернення до СРСР. Його започаткував такий собі діяч, громаданин рф, Антон Булгаков.

Спецслужби росії побачили, що він може бути ефективним для формування так званої «п’ятої колони» і збурювання неспокою в тилу ворога чи недружніх країн.

Наші джерела у спецслужбах підтверджують, що цей рух фінансують та підтримують спецслужби ворога. Вони шукають все нові і нові форми, не зумівши втілити в життя попередні, щоб розхитувати її зсередини та робити неспокійним тил.

Рух прихильників УРСР має на меті організувати людей, які набрали кредитів у банках, які прагнуть легкої наживи та не хочуть йти воювати.

Якщо копнути глибше, то це ті фальшиві, але заманливі лозунги, якими більшовики взяли росію, здійснивши так звану Жовтневу революцію і створили СРСР через терор: земля — селянам, мир — народам, влада – радам.

Коли проаналізуєш це все, то здається, що дійсно привид того часу поселяється в Україні і хоче реваншу. Тому що ці люди, так легко купившись на популістичні лозунги, здійснили те, чого прагнули представники німецької розвідки. Адже всі лідери більшовиків, як з’ясувалось потім, були агентурою німців, які воювали проти росії у Першій світовій війні. Їх дуже щедро фінансувала розвідка опонентів. І саме завдяки ось таким любителям влади – радам і землі – народам, хочуть здійснити далекоглядні задуми. Ну, а третій популістський лозунг – мир народам – і ці організатори, як і під час жовтневого перевороту (революції) бачать в тому, щоб його не здобути, а просто покинути окопи… Що буде потім – неважко здогадатись…Той самий російський переворот – тільки іншим шляхом.

В Україні таким лідером мав бути відомий зрадник із Херсона Кирило Стремоусов. Він, як відомо, вів активну антиукраїнську діяльність і став гауляйтером окупованої Херсонщини.

Потім, втікаючи із Херсона, загинув у автокатастрофі.

Ця так звана «країна людей УРСР» в країні Україна вже вибрала свого президента, голову верховної ради та прем’єр-міністра.

До речі, на посаду президента висувається кандидат із Вінниччини. Головою верховної ради цієї УРСР став хмельничанин.

У Вінниці, дотримуючись конспірації, в сітці ресторанів проводяться так звані установчі збори. На них також вибрали місцеве керівництво цієї УРСР. Завдання «людей» в паралельно створеній країні на нашій землі — реєструвати свої організації в усіх населених пунктах…

Екпериментальний центр, як стало відомо, планується у селі Канава, що в Тиврівській ОТГ. Там, до речі, щороку до війни проводив свої фестивалі української пісні народний кум і народний артист України Микола Янченко.

Саме там зареєструють першу на Вінниччині адміністративну одиницю цієї нової держави в державі і назвуть хутором Забужжя, можуть і змінити назву. Вже були спроби реєстрації таких одиниць, як і статутів «людей», у Вінницькому та Могилів-Подільському районах. Як і у Хмельницькому та Кам’янець-Подільскому районах, інших областях.

Цікава мета: а як же захопити владу в Україні? Бо ж зрозуміло, що вона її добровільно не віддасть. Люди планують лобіювати в Україні через усі можливі сфери впливу закон про вільний доступ до зброї.

Ось як ці рухи коментують представники спецслужб України, до яких звернувся «33-й» як до експертів:

– Щоб ви зрозуміли, до чого може призвести такий рух, варто проаналізувати ситуацію, яка сталась у Німеччині. Це коли розвінчали величезну агентурну підпільну сітку подібної організації, яка планувала захоплення влади в країні. Подібне планувалось і у США, Болгарії. Як знаєте, це наймасштабніша за обсягами операція спецслужб та поліції за всі часи існування Німеччини.

Отож, люди чи не люди – оцінюйте самі.

Тетяна Квасюк

Від редакції. Готові вислухати інші думки.