Чоловіка затримали на гарячому. Злочинні дії 35-річного раніше судимого за аналогічний злочин жителя Вінниці слідчі Відділу поліції № 1 Вінницького районного управління поліції та працівники виправної колонії вже задокументували. Затриманий намагався передати до пенітенціарної установи наркотики.

Зловмисник раніше відбував покарання у цій установі. Він завчасно придбав заборонені психотропи, заховав їх у продуктах та спробував передати 29-річному колишньому співкамернику.

Вилучені наркотичні речовини направили на експертизу. Зловмисника затримали, він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, йому повідомили про підозру, – повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області.


Слідство розслідує провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). За таке правопорушення передбачено покарання до 10 років з конфіскацією майна.

Як відомо, за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у Хмельницькому, повідомили про підозру молодшому інспектору відділу нагляду і безпеки виправної колонії за збут наркотиків засудженим.

Вадим Снігур