Колишній співробітник КДБ СРСР та Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Жирнов заявив, що російський диктатор Путін має чимало бункерів. Проте не всі вони пристосовані для тривалого проживання.

Жирнов підтвердив, що під Кремлем був бункер ще за правління Сталіна. Також ще за його часів була побудована гілка метро, якою він міг непомітно виїхати з Кремля в будь-який момент.

За словами екс-співробітника Служби зовнішньої розвідки РФ, другий бункер має назву “Раменки-43”. Він теж розташований у Москві.

“Плюс є бункери у всіх спецслужб, у КДБ теж є кілька об’єктів, у генерального штабу є кілька об’єктів. Насправді цих бункерів у спецслужб – як собак нерізаних”, – додав він.
Крім того, Жирнов зазначив, що для Путіна вирили бункер у Ново-Огарьово.

“У нього, безумовно, скрізь, де є резиденції, є бункери. Інше питання, наскільки вони глибокі та наскільки обладнані, щоб забезпечувати автономне життя протягом довгого часу. Ось таких бункерів не так багато”, – пояснив він.

Екс-депутат Держдуми Геннадій Гудков також розповів, що в Росії повно бункерів на випадок ядерної війни. У самого ж Путіна є не один бункер. Гудков підтвердив, що Путін ховається в бункері, який нагадує “цілі підземні міста”.

В кінці 2022 року у ЗМІ зʼявилася інформація про те, що президент Росії має розгалужену мережу секретних бункерів, розташованих від Москви до Уралу, і продовжує будівництво підземних сховищ в країні. До того ж, у Путіна є офіційна і неофіційна мережа бункерів.

Вадим Снігур