Як повідомив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, Україна отримає від союзників танки для деокупації своїх територій у необхідній кількості.

“Все, перелам остаточно стався. Ще є відголос страху ескалації, але вже всі зрозуміли, що ніякої ескалації не буде, ескалація вже є в повному обсязі, вже є велика війна й треба все дати Україні тут і зараз… Тепер буде ера насичення України всім необхідним, щоб дійти до фіналу в цій війні”, – підкреслив Подоляк.

На його думку, ядерні погрози росіян у бік Заходу через передачу Україні танків у підсумку не призведуть до реального застосування цього озброєння, оскільки ядерний клуб, включно із Китаєм та Індією, не дозволять РФ цього зробити.

“Все, що конвекційне – буде використано, Україна все отримає, на будь-якому етапі війни будемо мати необхідні нам інструменти”, – каже Подоляк.

Втім, він зазначив, що єдиною проблемою для України в питанні постачань залишається логістика і зараз важливо організувати процес передачі озброєння та навчання “конвеєрно”.

“Якщо офіційно заявлено вже про приблизно 120 танків, але нам, враховуючи момент, потрібно 350-400 танків для формування конкретних танкових штурмових бригад, то я думаю, що ми на цю цифру і вийдемо”, – підсумував Подоляк.

Раніше Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що Україна обов’язково звільнить свої території, але для контрнаступальних операцій нашим військовим потрібно отримати щонайменше 300 танків, 600-700 БМП та 500 гаубиць.

Вже відомо, що Німеччина, яка довго вагалася з рішенням, вже оголосила про передачу українцям Leopard 2, а США погодилися передати Abrams.

Вадим Снігур