Наразі ведеться робота щодо створення правових механізмів та збору доказів.

Міжнародний трибунал, в рамках якого Росію можна буде притягнути до відповідальності за злочини проти людяності та воєнні злочини в Україні, може бути створений до літа. Про це повідомляє Голос Америки, цитуючи слова заступниці Державного секретаря США з політичних питань Вікторії Нуланд.

“Ми наполегливо працюємо над цим з нашими партнерами з G7 та з Україною, ми працюємо над різноманітними моделями. Я хотіла би, щоб ми дійшли висновку до річниці (йдеться про вторгнення Росії в Україну – УНІАН) – приблизно в лютому, але це може зайняти ще кілька місяців. Але до літа я б хотіла, щоб цей механізм з’явився”, – сказала Нуланд, відповідаючи на запитання сенатора-демократа зі штату Меріленд Бена Кардіна.

Вікторія Нуланд зазначила, що ведеться робота щодо створення правових механізмів та збору доказів.Коли вона у вересні була у Києві з державним секретарем США, вони зустрілися в Ірпені з неурядовими організаціями, які “”збирають докази та документують їх” для передачі в суди. Частина з цих організацій працює за підтримки організації з міжнародної допомоги США, USAID.

Василь Головко