Дитячо-молодіжний хор вінницького  Спасо-Преображенського кафедрального собору на Різдв”яні свята радував своїм співом не лише парафіян. Юні співаки колядували на вулицях міста. Дарували святковий настрій вінничанам у торгових центрах, на вокзалах, співали у транспорті. Всюди дітей приймали із задоволенням і давали коляду.

Як розповіли у пресслужбі Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ, хористи за святковий день зібрали майже чотирнадцять тисяч гривень. Ці кошти діти та їхній керівник Наталія Кременюк вирішили передати на допомогу Збройним Силам України. Вони долучилися до формування тактичних аптечок, які направляються безпосередньо на передову, у підрозділи, які зараз знаходяться у найгарячіших точках.

Волонтер Владислав Головащенко, який безпосередньо займається наданням допомоги військовим, і зокрема опікується питаннями медичного забезпечення наших бійців, подякував дітям за їхній внесок у спільну справу. Ваш спів і ваші кошти допоможуть врятувати життя двадцяти чотирьох захисників, – сказав він, звертаючись до хористів і демонструючи їм вміст тактичних аптечок.


Цього разу на фронт відправляються двадцять чотири аптечки, але збір коштів триває постійно. Хористи й надалі будуть долучатися до волонтерських ініціатив.

Військовий волонтер Владислав Головащенко також зустрівся з митрополитом Вінницьким і Барським Симеоном. Під час зустрічі домовились про співпрацю між військовим волонтером та релігійною громадою Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Вінниці ПЦУ. Зокрема, йдеться про допомогу у питаннях забезпечення військових ліками та медичним спорядженням.

Сергій Бойчук