Бо він уже перевершує в риториці таких агресивних антиукраїнців, як Медведєв і Соловйов.

Знову прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан оскандалився через нову гучну заяву, сказавши про те, що “Україна стає нічийною землею”. У МЗС миттєво відреагували та викликали посла Угорщини для пояснень. Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко.

Як відомо, Орбан цинічно заявив, що “Путін не може програти війну”. До того ж він звинуватив Захід у тому, що він нібито “перетворює Україну на Афганістан та нічийну землю”.


Ніколенко додав, що це чергове публічне зневажливе висловлювання Віктора Орбана на адресу України. І такі заяви є категорично неприйнятними для лідера європейської демократичної країни.Адже таким чином  Будапешт продовжує курс на свідоме руйнування угорсько-українських відносин.

Ми уже повідомляли, що раніше Орбан зробив не одну скандальну заяву з приводу війни в Україні. Він упевнений в тому, що українці можуть воювати, поки США будуть підтримувати їх зброєю і грошима. Він також заявив, що Угорщина не підтримає жодних енергетичних санкцій ЄС проти Росії

При цьому Обран підкреслив, що Угорщина вже зіткнулася з небезпекою бути втягнутою у війну в Україні, а також поскаржився на те, що зростання цін на енергоносії також штовхає країну в небезпечному напрямку.

Також вірусною в мережі стала фотографія прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана в шарфі з картою "великої Угорщини", на якій позначені території, що належать Україні та Румунії – Закарпаття та Трансільванія. Сам Орбан пізніше намагався виправдатися за свій вчинок. Але, схоже, він уже остаточно перебрав брехливу і цинічну тактику свого російського боса.

Сергій Бойчук