Міжнародний олімпійський комітет відкинув критику українських чиновників, які звинуватили його у пропаганді війни після того, як МОК заявив, що росіянам потенційно може бути надана можливість кваліфікуватися на Олімпійські ігри 2024 року в Парижі, –

заява МОК для “Reuters”

Радник президента України Михайло Подоляк на вихідних заявив, що МОК пропагує “насильство, масові вбивства, руйнування”, а в понеділок заявив, що присутність Росії на Іграх означатиме надання країні “платформи для просування геноциду”.

Дослівно Міжнародний олімпійський комітет: “МОК найрішучішим чином відкидає цю та інші наклепницькі заяви. Вони не можуть служити основою для будь-якої конструктивної дискусії”.

У понеділок міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звернув увагу на те, що багато російських олімпійців мають зв’язки з військовими, в тому числі виступаючи за спортивні клуби, пов’язані з Міністерством оборони РФ.

“Армія, яка чинить звірства, вбиває, ґвалтує, мародерствує. Ось кого неосвічений МОК хоче виставити під білим прапором, дозволивши змагатися”, – написав Кулеба у Твіттері.

Як відомо, Україна заявила дуже чітку позицію – будуть російські та білоруські спортсмени на Олімпіаді – Україна бойкотуватиме її.

Минулого тижня Міжнародний олімпійський комітет (МОК) привітав пропозицію Олімпійської ради Азії надати російським і білоруським спортсменам можливість змагатися в Азії. Потенційно це може включати в себе й олімпійські відбіркові змагання, оскільки російські та білоруські спортсмени не можуть змагатися в Європі зараз.

27 січня президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна розпочне міжнародну кампанію, щоб не допустити російських спортсменів до участі в Олімпійських Іграх.

Андрій Власенко