Вірили і продовжували чекати після чергового непідтвердженого тесту ДНК…

Проте, останній такий тест перекреслив усі крихти надії: загиблого Ярослава Мороза, нарешті, знайшли….

Шановна громадо! У п’ятницю, 3 лютого, тіло нашого героя Ярослава Мороза доставлять до місця його вічного спочинку у Бистрику. Попередньо, труна з Ярославом Морозом буде у районі військкомату близько 10 години ранку. Везтимуть тіло з київського боку.

Далі похоронний транспорт рухатиметься через центральну частину Ружина (вулиці Соборна (О.Бурди), Незалежності (Бірюкова), Київську) у Бистрик, до батьківського дому загиблого.

Згідно волі рідних Ярослава Мороза, церемонія прощання з ним відбуватиметься біля Бистрицького Будинку культури.

Закликаємо мешканців Мовчанівки, Ружина, Заріччя, Прибережного, Бистрика, а також всіх інших небайдужих мешканців громади гідно зустріти та провести в останній шлях українського героя Ярослава Мороза. По ходу руху похоронного транспорту влаштуємо живий коридор пошани і подяки йому.

У разі якихось змін, буде повідомлено додатково.

Нагадаємо, що старший солдат Ярослав Мороз, 1988 р.н., сапер-водолаз 1 відділення розвідки взводу розвідки спеціального призначення 2 батальйону оперативного призначення окремого загону спеціального призначення «Азов», виконуючи бойове завдання, залишився вірним військовій присязі та українському народові, захищаючи територіальну цілісність, недоторканість та незалежність України, виявивши стійкість і мужність у бою за нашу Батьківщину, героїчно загинув 28 березня 2022 року при обороні Маріуполя.

Указом Президента України 254/2022 «Про відзначення державними нагородами України» за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України та вірність військовій присязі, старший солдат Мороз Ярослав Андрійович посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Валентина Лукач