Навіть в час цієї страшної війни наші спортсмени тріумфують на спортивних аренах світу.

28-29 січня у Відні відбувається міжнародний турнір «Fairytale International Young Talents Vienna Cup». Перше «золото» на цих змаганнях здобула талановита Злата Малогловець у вправі з м’ячем. Серед 30 найсильніших гімнасток Європи — Німеччини, Австрії, Чехії, Кіпру, Італії, Угорщини, Словаччини, Польщі, Латвії – вінничанка Злата, вихованка Вінницької МДЮСШ №1 та СК «ПРЕМ’ЄРА», виборола перемогу.

– Найкращі тренери — Юлія Заплішна та Ганна Миргородська, низький уклін за безмежну любов та невтомну працю! Неймовірно спостерігати, як крок за кроком зростає твоя дитина! — написала на своїй сторінці у соцмережі мама Злати і перший заступник голови Він­ни­цької ОВА Наталя Заболотна.

Наступного дня змагань стало відомо про ще два «золота» у вінницьких гімнасток.

Як повідомили у Вінницькій федерації з художньої гімнастики, найвищі нагороди здобули Зоряна Заплішна та Марія Заремба.

– Злата Заплішна (2015 р.н.) у вправі без предмета обійшла всіх суперниць серед 35 учасниць! А Марія Заремба (2014 р.н.) у вправі з обручем посіла 1-е місце, обі­йшовши 15 учасниць.

У Вінницькій федерації з художньої гімнастики відзначають високий рівень їхніх вихованок:

– Вінницькі гім­настки показали дуже достойні результати, враховуючи те, що брали участь у змаганнях діти з більшості країн Європи. Ми пишаємось нашими тренерами та спортсменками, які щодня працюють, аби достойно представити свою державу на міжнародному рівні. Вінницьку команду представляли вихованки СК «Прем’єра», Вінницької школи вищої спортивної майстерності (ШВСМ), Вінницької обласної комплексної ДЮСШ, Вінницької міської ДЮСШ №1.

Результати, які показали він­ницькі гімнастки на цьому міжнародному турнірі, вражають! Так, 1 місце — Марія Єжкун, 2012 р.н., у вправі з м’ячем; 1 місце – Уляна Черновська, 2012, у вправі зі стрічкою; 2 місце у Марії Кватернюк, 2012, у вправі з обручем. Дві золоті медалі у Злати Величко, 2011 р.н., у вправі з обручем та стрічкою, 4 — у багатоборстві. 1 місце — Катерина Вдовиченко, 2011 р.н., у вправі з м’ячем; 2 місце — Анна Мазуркевич, 2011 р.н., у вправі з м’ячем; 1 і 3 місця у Ірини Дехтяр, 2008, у вправі з булавами, 3 – багатоборство (за сумою балів всіх виступів). 2 місце — Вікторія Липницька, МСУ, у вправі з м’ячем. Тренували гімнасток Юлія Заплішна, Ганна Миргородська.

Також у вівторок стало відомо, що Катерина Дудчик, 2011 р.н., посіла 2-е місце у вправі з обручем на міжнародному турнірі у Відні. Помилково її результат був не правильно занесений в протокол змагань. У Федерації вітають Катрусю з заслуженим місцем і достойним виступом!

Людмила ПОЛІЩУК