Відзначається, що відступ з Бахмута не матиме значного стратегічного впливу на війну.

За словами високопоставленого американського чиновника, українські війська, швидше за все, встановлять оборонні лінії дуже близько до того місця, де зараз проходить лінія фронту.

Очікується, що з Бахмута Росія просуватиметься до Слов’янська і Краматорська: “Її військам навряд чи вдасться захопити всю східну частину Донецької області найближчим часом, зважаючи на величезні розміри території”.

Якщо Україна зосередиться на півдні навесні і влітку, то зможе відкрити можливості навколо Криму, оскільки російські військові будуть відрізані від поставок.


Співрозмовники видання вважають, що війна затягнеться до 2024 року. Зокрема, наданого Україні озброєння наразі недостатньо для суттєвого відвоювання території, а більше надійде через кілька місяців.

Відзначається, що РФ також певною мірою вчиться на помилках: "Вона відвела техніку з районів, що знаходяться в межах досяжності далекобійної артилерії, побудувала більше оборонної інфраструктури, такої як загородження і траншеї в північному Криму, і розмістила більше мін. За словами високопосадовця НАТО, вона також використовує коротші логістичні лінії"