70-річна жінка вважала, що у неї проблеми з серцем та невралгія. Та лікування у різних спеціалістів не давало ніякого результату. Аж поки Ганна Петрівна не пройшла обстеження і курс лікування у лікаря-вертебролога Олени Бібік у Вінницькому обласному багатопрофільному медичному центрі «Радамед».

– У Ганни Петрівни діагностували сколіоз грудного відділу і вкорочення лівої кінцівки на 1, 2 см, — розповіла Олена Василівна Бібік. — Взагалі стан людського організму повністю залежить від стану хребта. Неправильна осанка, гіподинамія, довгі години за комп’ютером викликають пошкодження у нижніх хребцях, зв’язках і дисках. А далі — починаються серцеві і головні болі, оніміння і вкорочення кінцівок, плоскостопість, зміни тиску та ін. Хвороби хребта впливають на весь організм. Наприклад, за серце і аорту відповідає другий грудний хребець, болить шлунок — це шостий хребець, печінка — п’ятий, підшлункова залоза — сьомий. За тиск відповідає перший шийний хребець, за закрепи — дванадцятий грудний і перший поясничний хребці і т.д.

Після призначеного точкового масажу за східними методиками, фізіотерапії  і корекції хребта у Ганни Петрівни зникли болі, вирівнялись плечі, стабілізувався тиск.

– Вертебрологічний масаж — це не класичний, коли гладять м’язи, а спеціальний точковий. На тілі людини ми визначаємо зони, які відповідають за певні органи, і активуємо їх, — уточнила Олена Бібік. — Я вивчала китайський класичний масаж за системою лікаря Кан-Фу, пізніше практикувалась у вінницького майстра Ахмета Кабієвича Орумбаєва. Масажні маніпуляції і спеціальна лікувальна гімнастика стимулюють потік крові в судинах, зменшують застійні явища, запускають природне відновлення організму. Наприклад, позитивний вплив точкового масажу відчув на собі 32-річний вінницький айтішник Андрій Коваленко. Він сутулився біля монітора, боліла потилиця, на шиї виріс помітний горб. І горб, і головні болі у молодого чоловіка зникли після 10 сеансів. Зараз він самостійно виконує рекомендовані йому гімнастичні вправи.

– Олено Василівно, при яких симптомах необхідно звертатись до вертебролога?

– При частих болях у голові і потилиці, скачках тиску, хронічних чи гострих больових синдромах у будь-якому відділі хребта, онімінні в руках і ногах, у промежині. При порушеннях постави, при поганій рухливості хребта, болю і хрускоті при нахилах, поворотах. При болях у серці, які не знімаються серцевими засобами і не виявляються на ЕКГ.

Мама 15-річної Оксани задоволена результатами лікування у лікаря-вертебролога в медцентрі «Радамед».

– Спочатку наші справи були плачевні – викривлення у верхньому відділенні хребта 23%, а в нижньому – 18%. Постійні болі в спині, закрепи, задуха, болі в животі, одна нога коротша на півтора сантиметра. Дитина не могла висидіти в школі більше 3-х уроків, – згадувала мама. – Донька пройшла лікування у Олени Василівни. На постійній основі раз на два тижні донька на точковому масажі. Результати чудові. Лопатки вирівнялись, викривлення спини суттєво зменшилось, минули закрепи, болі, місячні проходять регулярно. Моя Оксана відчула комфорт здорового хребта!

У Вінницькому обласному багатопрофільному медцентрі «Радамед» пацієнти отримують якісну допомогу лікаря-вертебролога, проходять всю необхідну діагностику за короткий термін, не блукаючи по інших поліклініках у пошуках спеціалістів. Адреса центру «Радамед»: 21050 м. Вінниця, вул. Архітектора Артинова, 17/3. Тел.: (0432)56-23-23, (067)68-00-651. Сайт www.radamed.com.ua Тел. Олени Василівни Бібік (063) 2774072, (068)7049884.