А тепер вибрала її. Бо за нею правда.

“Я присвячую сингл “По-українськи” усім супергероям нашого часу – нескореним та незламним Українцям!”, – поділилася Світлана Лобода

“Усім, хто на різних фронтах захищає нашу рідну землю. Тим, хто чекає вдома своїх захисників, охороняючи їх тил і надихаючи на перемоги своєю любов’ю. Кожному Українцю, в чий будинок увірвалась війна, але не змогла відібрати стійкість і силу духу, а лише загартувала у боротьбі за Світло та Свободу. Усім, чиї серця на всій планеті відкриті для допомоги моєму народу. “По-українськи” – це не залишити злу жодного шансу. Сьогодні ми єдині та сильні, як ніколи”, – додала вона.

“По-українськи” – це четвертий сингл, випущений LOBODA з початку повномасштабного вторгнення. Він стане головним синглом її майбутнього альбому, що має вийти навесні.


Нагадаємо, на початку грудня Світлана дебютувала як режисерка, знявши кліп на свою російськомовну пісню про кохання під час війни.

Артистка поговорила з російською журналісткою Катериною Гордєєвою, яку днями мін'юст рф визнав іноземним агентом. Розмову записували в Ризі, де Лобода нині живе з дітьми та мамою.

В інтерв'ю Світлана зізналася, за що їй соромно, та розказала, чому досі приховує ім'я свого коханого чоловіка.

На згадку Гордєєвої, що Лобода будувала кар'єру в росії після анексії Криму і початку війни на Донбасі, Світлана сказала те, що від неї чекали в Україні вже давно.

Я розумію, що дуже помилялася. Я дуже винна, що була байдужа. Я дуже винна в тому, що не цікавилася тим, що відбувається в моїй країні. Зараз я бачу, що все однозначно, що є війна, я її відчуваю на собі, на своїх рідних. І тепер моя позиція не може бути іншою. Вона однозначно на боці моєї батькіщини, моєї сім'ї, моєї команди...", - заявила артистка.

"Як я могла залишитися в росії і робити вигляд, що нічого не відбувається? Виходити на сцену, співати і посміхатися, коли в моїй країні таке горе?", - дивується Лобода.

На зауваження журналістки про те, що є і такі українські артисти, які залишаються та виступають у Москві, Світлана зазначила:

"Ми всі маємо розуміти, що все рано чи пізно закінчиться. І в нас є діти. І з часом ми почуємо від них запитання: "Мамо, а що ти робила, коли росія напала на Україну?" І я хочу відповісти, що я вибрала сторону світла, свою країну... Я хочу, щоби мені не було соромно перед ними".

"Так, я втратила дуже багато. Я була артистом №1 у росії. Я не применшую значення того кар'єрного зростання, того шляху, який був там. І той успіх, який мені дала росія. Але я не можу іти на угоду зі своїм сумлінням. Я хочу залишитися людиною", - наголосила Лобода.

"Більша частина творчої інтелігенції України працювала в росії. І найкращий продукт, який створювався в росії, на мій погляд, створювався українцями. Але 24-го числа все стало надто однозначним", - додала Лобода.

Андрій Власенко