При чинному президенті Зеленському змінилося уже 6 керівників Державної митної служби. Водночас голова фракції “Слуга народу” у Верховній Раді України Давид Арахамія констатував, що поки немає охочих очолити цей орган. Не важко здогадатися чому.

Через корупційні скандали 1 лютого звільнили верхівку української митниці. Згодом народний депутат Арахамія зазначив, що у цій держструктурі відбувається жахлива плинність кадрів та описав проблеми, що існують в цьому органі.

За словами обранця, є декілька чинників, що сприяють існуванню корупції в Державній митній службі. Власне, одна з найголовніших – “договорняки” на місцях.

Я розумію митницю у її теперішньому стані як повністю феодальну структуру. Тобто коли навіть фігура начальника обласної митниці не грає такої ролі, як начальник зміни. Тому змінити ситуацію можна лише інституціонально, – пояснив голова фракції “Слуга народу” у ВР.

Водночас він відповів на запитання журналістів стосовно того, “які прізвища є на столі на посаду нового очільника митниці”. Арахамія зауважив, що кандидатів на цей пост рівно нуль. При тому, що зазвичай охочих все ж є певна кількість, але чомусь в не в цьому випадку.

Вадим Снігур