У коридорах влади кажуть, що “багато хто в держдумі до цього схиляється”.

Депутат державної думи єдинорос Андрій Колесник  запропонував ввести смертну кару за “зраду” росії.

“За зраду цю виняткову міру покарання можна використовувати. Зараз у нас мораторій на смертну кару, хоча в законодавстві нашому вона існує. Рішення про зняття мораторію приймає не Державна Дума, а суд. Хоча багато хто в Держдумі до цього схиляється”, – сказав він у коментарі журналістам.

Член фракції “єдина росія” зазначив, що “втікачі” з країни “нехай сидять, працюють”, а за “роботу проти росії” потрібно карати.

Як відомо, після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну з росії почали виїжджати люди. Друга хвиля виїзду послідувала після оголошення так званої часткової мобілізації.

Влада і самі громадяни РФ називають їх зрадниками. Раніше глава Держдуми В’ячеслав Володін запропонував підняти податки для цих людей.

Крім того, в Держдумі запропонували в кінотеатрах попереджати глядачів про те, що у фільмі знялися актори, які засудили війну.

Здається, воєнні злочинці з команди путіна вирішили у всьому перевершити Гітлера. Рашистський режим не перестає жахати світ своєю антигуманністю. І це в 21 столітті. Схоже, скрепи “руського міра” ближчим часом остаточно зведуться до одного: “Шаг вправо, или шаг влево – расстрел!”

Сергій Бойчук