— Якби я вчасно не втекла, могла б стати ще однією жертвою цих збоченців, — каже Юлія Вальчук. (з етичних міркувань прізвище змінено). – Бо один із цих франківських юнаків заманив і мене на такі шок-вечірки.

Дівчина впізнала у новинах свого горе-залицяльника і ви­рішила по­ділитися своєю історією, щоб зробити ще більший розголос цієї НП та застерегти дівчат від таких «мачо».

— Коли я в новинах побачила цих пацанів, мені аж погано стало. Почали тремтіти руки, голос… Я знову пережила той дикий страх, коли від них тікала. Це було в Києві. Я поїхала туди на навчання — короткий курс-практикум з моєї майбутньої професії.

Там я познайомилася з ним. Чемний, вихований, з почуттям гумору! Дівчата одразу ведуться на таких. Мене зачепило, що він розмовляв гарною українською!  Мені приємно було з ним спілкуватися. Ми гуляли Києвом, він дотепно жартував, засипав мене компліментами. Мені це подобалося, дуже! У нас у Вінниці хлопці не такі чемні. У розмові він згадував своїх батьків, казав, що тато у правоохоронних органах, нібито в СБУ. Що у батька зараз багато роботи, бо часи важкі. За маму розповів, що вона глибоко віруюча людина, що у них у Франківську всі такі. І навіть він щонеділі намагається ходити до церкви. Сказати, що я була в захваті, це нічого не сказати. Я закохувалась… Він щосекунди закохував мене у себе.

За тиждень ми вже були дуже близькими. Я була на одній із тих квартир, де вечорами відбувалися ці страшні вечірки. Але тоді я ще про це не знала. Він зваблював мене, схиляв до інтиму, але я була не готова. Його наполегливість мене лякала. Він побачив, що так просто не вийде. І запропонував на мою честь влаштувати вечірку, покликати друзів. «Тобі треба розслабитися, бо ти за навчанням молодість втрачаєш», — заманював він. Обіцяв, що на цій вечірці зробить мені якусь особливу пропозицію, від якої я буду на сьомому небі… Наївна, думала, що він зізнається в коханні, запропонує зустрічатися. Виявилося, все набагато вульгарніше…

Коли він привів ввечері мене до себе на квартиру, там уже було багато людей. Хлопці і дівчата танцювали у сутінках. Пари обіймалися на диванах. Серед цієї компанії я побачила як дуже розкутих, так і зашуганих моїх ровесниць. До однієї з таких я й підсіла. Вона розповіла, що прийшла з подругою, але їй тут не подобається і вона хоче втекти звідси.

Поки ми спілкувалися, прийшов мій кавалер з двома келихами якогось коктейлю. Вмовляв випити, але нова знайома типу ненавмисно штовхнула келихи і все виллялося. Це дуже обурило господаря. Він вигнав нас на кухню за ганчірками. Поки ми йшли коридором, я побачила таке, від чого просто кров холоне. В одній із спалень лежала дівчина з оголеними сідницями, а якийсь хлопець злизував з її стегон білий порошок…

– Ти це бачила? – запитую у знайомої. Вона перелякано кивнула.


Це вже згодом ми дізналися, що тут дівчат накачують алкоголем та спеціальними транквілізаторами, які уповільнюють роботу нервової системи. Якщо їх вживати вперемішку з алкоголем, то людина може й не прокинутися. Хлопці, користуючись неусвідомленням дівчини, відверто домагаються її. А декого і гвалтують.

Ми сховалися у туалеті і в Інста­грамі побачили відео Андрія з цієї вечірки. Він у прямому ефірі показував інтим з дівчиною. Во­на лежала у відключці на підлозі без верхнього одягу. Крупним планом на відео знімав її інтимні органи.

Після побаченого ми боялися вийти. У мене почалася блювота, від нервів, напевно. Тут уже й мій кавалер запанікував. Бо я почала кричати, що помираю. Моя нова знайома стала викликати «швидку», він забрав у неї телефон. Тоді і вона почала кричати. Ми привертали зайву увагу притомної публіки вечірки. Хлопці злякалися і виштовхали нас на вулицю. Погрожували, якщо комусь пікнемо про побачене, то вони нас знайдуть і розплата нам не сподобається…

Ось так мені пощастило втекти. З тих пір я боялася про це навіть згадувати.

І, так, я батькам про це не розповідала… Тому розумію тих дівчат, які бояться зараз писати заяву на цих блогерів-збоченців. Тим більше, що один з них – син спецпризначенця.

Вислухала
Каріна МАЄВСЬКА