Збірна США відмовилася від участі у чоловічому та жіночому чемпіонатах світу з боксу через рішення IBA про допуск до змагань команд росії та білорусі під прапором та з гімном країн.

«Хоча спорт покликаний бути політично нейтральним, багато боксерів, тренерів та інших представників української боксерської спільноти було вбито в результаті російської агресії проти України. Зокрема, тренера Михайла Кореновського, який загинув внаслідок влучення російської ракети до житлового будинку у січні 2023 року. Спортивну інфраструктуру України, включаючи численні боксерські зали, зруйновано російською агресією», – йдеться у заяві федерації.


Таке рішення було ухвалено після того, як Міжнародна боксерська асоціація (IBA) допустила команди росії до змагань під національним прапором та з гімном країни. Президентом IBA є росіянин умар кремльов.

"Будь-яка участь у чемпіонаті світу IBA порушить не лише санкції МОК, підтверджені 2 лютого, а й принципи чесної гри, чесності та прозорості", – йдеться у заяві збірної США.