Закупляли у таких же бариг на лінії фронту, де йдуть жорстокі бої і перевозили її в тил, щоб збувати бандформуванням.

Але на думку прокуратури суд прийняв надто м’який запобіжний захід щодо цих осіб.

Ось що повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури:

– Прокурор у кримінальному провадженні оскаржить рішення суду про застосування запобіжного заходу підозрюваним у незаконному зберіганні та придбанні бойових припасів без передбаченого законом дозволу.

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури слідчими слідчого управління ГУНП у Вінницькій області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою жителів Івано-Франківської області у вчиненні незаконного зберігання та придбання бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

Слідством установлено, що за попередньою змовою два жителя Івано-Франківщини, маючи умисел на незаконне придбання та зберігання бойових припасів, достовірно знаючи, що вони є предметами, обіг яких обмежено, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій та бажаючи настання суспільно-небезпечних наслідків, пов’язаних з порушенням правил обігу зброї та боєприпасів, діючи умисно, незаконно придбали на сході України велику кількість зброї.

Чоловіки, прикриваючись волонтерською діяльністю, без передбаченого законом дозволу, автомобілем марки «Volkswagen Тransporter», який належить одній із громадських організацій Івано-Франківська, співзасновником та керівником якої є один із підозрюваних, перевозили з лінії фронту, де ідуть жорстокі бої за майбутнє України, на мирні території понад 4 тис. патронів калібру 7,62 та 5,45 мм, 20 бойових гранат з запалами, два ручні протитанкові гранатомети з п’ятьма пострілами до них, 35 боєприпасів для ручних гранатометів, автомати та інше.

Наразі їм вручені повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України.

Прокурором у кримінальному провадженні до суду були подані клопотання про застосування до підозрюваних запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. У її задоволенні слідчими суддями відмовлено. Прокурором на зазначені рішення слідчих суддей подані апеляційні скарги.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину перед судом підозрюваним загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до семи років.

Андрій Власенко