Кошти на цю автівку всією громадою збирали 2 місяці. Із вдячністю ключі від авто вручили військовослужбовцю Володимиру Самоляку. Тепер цей автомобіль допомагатиме воїнам з 57-мої окремої мотопіхотної бригади боронити рідні землі від рашистів.

Жмеринчанин Володимир Самоляк з позивним «Диктор», у складі 42-го окремого мотопіхотного батальйону «Рух Опору», звільняв місто Херсон. А 14 листопада, вже у звільненому Херсоні, особисто Президент України Володимир Зеленський вручив йому орден «За мужність».

Збір коштів на авто для воїна оголосила його сусідка Вікторія Ткачук, яка також живе в селі Коростівці. До збору долучилися всі – односельчани, небайдужі жмеринчани, фермери, посадовці та самі військові. Спільними зусиллями за два місяці кошти зібрали та знайшли автомобіль у Польщі.


«Нам дуже приємно, що багато охочих долучилися до збору коштів. Це авто дуже потрібне для наших військових, адже на фронті автівки часто попадають під обстріл та виходять з ладу. Я не волонтер, але не могла не допомогти Володимиру. Для нас усіх це своєрідна можливість висловити вдячність за те, що не шкодуючи власних сил і здоров'я, він разом зі своїми побратимами, там на передовій, захищає кожного з нас», – розповіла Вікторія.

З Польщі авто для військового власними зусиллями привезла жмеринчанка Анастасія Мельник, засновниця Благодійного Фонду «НездолАнна Україна». Під стінами Храму святого євангеліста Іоанна Богослова отець Василь освятив автомобіль на виконання службових завдань та благословив Володимира на захист Батьківщини.

Боєць дякує кожному, хто долучився до збору та обіцяє якнайшвидше повернутися до Жмеринки з Перемогою.

Василь Головко