Американський телеканал CNN розповів, що спілкувався з двома колишніми бійцями ПВК “Вагнер”, які раніше відбували терміни в російських колоніях, а потім воювали в Україні. Ті заявили, що їхали “воювати з польськими найманцями”.

CNN повідомляє, що ці два бійці нібито були полонені українськими військами наприкінці минулого року.

Видання не розкриває їхніх особистостей, але уточнює, що один із них відбував 20-річний термін за вбивство.

“Нас було 90 осіб. Шістдесят людей загинули в першому штурмі, були вбиті мінометним вогнем. Кілька людей дістали поранення”, – згадує окупант свій перший штурм у районі Білогорівки Луганської області.

За його словами, якщо одна група зазнає невдачі, то “відразу відправляють другу, а потім і третю.

Другий розповідає, що брав участь у штурмі під Лисичанськом, який тривав п’ять днів, нібито “перші кроки лісом були важкими через закладені там міни, з десяти хлопців семеро загинули одразу”.

Як бачите наочно, пропаганда добре запудрює мізки навіть бувалим уркам.

Хоча і вони можуть маніпулювати, бо в тюрмах цього вчать не менше.

Але факт один – заградзагони і штрафні батальйони повернулись. Як і Сталін та його політика жорстокості. Не даремно ж Волгоград перейменували під приїзд Путіна на Сталінград.

Як відомо, Пригожин днями повідомив про те, що припиняє набір зеків у ряди його найманців-вагнерівців.

Причина – вже і до них дійшла правда, що більше 70 відсотків найманців з тюрем стали гарматним м’ясом та загинуло. А ще те, що спонсор терористичної організації, коли сидів на зоні за бізнес із дитячою порнографією, був  за «пред‘явами» вора в законі та авторитета «пєтухом». Післ публічного оголошення цього, він на розбори не вийшов. Що вже вдруге засвідчило, що він це прийняв. А за законами злочинного світу, якщо ти маєш справу з опущеним чи подаєш йому руку – сам таким стаєш.

Одже, ще й тому пішли відмови зеків воювати. Але їхній почин перейняла росармія. І тепер, за свідченнями правозахисників, із зеків набирають до лав військових вже офіційно.

Андрій Власенко