Волонтерська спільнота “Чарівна мережка” організувалась у Вінниці у 2014-му. Спочатку було всього 15 добровольців, а сьогодні до вінничан приєднались переселенці із Києва, Харкова, Херсона, Каховки, Маріуполя, Рубіжного, Кремінної…

Щодня близько 60-ти людей безкоштовно трудяться, роблять свій внесок у Перемогу. Виготовляють маскхалати- “кікімори” із ниток, плетуть килимки-“піджопники” (це офіційна назва у службовій переписці) для бліндажів і окопів, метрами і метрами вив’язують маскувальні сітки, шиють подушки, балаклави, трикотажні штани для утеплення, заливають парафінові свічки та ін.

– Все робимо із відходів, складаємо докупи шматочок до шматочка. Волонтерський екіпаж із Могилева-Подільського, який очолюють Аня Лаврик і Володя Пунько, привозить нам залишки тканин, – розповіла Валентина Процюк, голова “Чарівної мережки”. – А від нас могилівчани забирають готові вироби і відправляють їх хлопцям на передову, на “нульовку”.  А ще ми  отримуємо допомогу від товариства Кришна у Вінниці. Кришнаїти щодня привозять нам пісний обід – суп, каша, компот, випічка.

Обладнання у добровольців найпростіше — швейні машинки із дому, ножиці, голки-нитки і на додачу вмілі, працьовиті руки. Їхню роботу неодноразово відзначали у обласній і міській владі Вінниці.

– Статистики ми не ведемо, не рахуємо, скільки чого зробили. В нас одна ціль — наблизити Перемогу! – наголосила Валентина Процюк. – Запрошуємо всіх бажаючих приєднуватись до спільноти “Чарівна мережка”!

Телефон Валентини Процюк 096 768 86 43.

Ірина Зонова